Kortesoja RavintoRaisiosta SPK:lle

Agrologi Markku Kortesoja (s. 1964) on nimitetty Suomen siemenperunakeskusOy:n asiakaspäälliköksi toukokuun alusta lähtien. SPK:lle hän siirtyyRavintoRaision viljelyneuvojan tehtävistä Vihannista.

Kortesoja vahvistaa SPK:n myynti- ja asiakaspalveluorganisaatiota, johtaakohdennettua asiakasmarkkinointia ja edistää hollantilaistenMeijer-lajikkeiden myyntiä. Hänen vastuullaan ovat asiakassuhteiden hoito,perus- ja käyttösiemenen myynti sekä myynnin ja markkinoinnin suunnittelu jatoteutus.

Oulaisista kotosin oleva Kortesoja valmistui agrologiksi Ilmajoenmaatalousopistosta vuonna 1991. Vapaa-aikanaan hän harrastaa monipuolistaliikuntaa kuten jalkapalloa, kaukalopalloa ja salibandya. Oman pojanjalkapalloinnostuksen myötä hän toimii myös Oulaisten Huimanjuniorivalmentajana.

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävän Suomen siemenperunakeskuksen (SPK) asemaSuomen siemenperunamarkkinoilla vahvistuu Raision kanssa tehdynyhteistyösopimuksen myötä. Raisio siirtää edustamiensa hollantilaistenMeijerin siemenperunalajikkeiden markkinointi- ja myyntivastuun SPK:lle.