S-ryhmän tulos 400 miljoonaa euroa

S-ryhmä paransi tulostaan lähes 80 miljoonalla eurolla vuonna 2005. Yhteenlaskettu tulos ennen satunnaisia eriä oli 398 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2004 oli 321 miljoonaa euroa. Osuuskauppojen yhteenlaskettu tulos oli 329 miljoonaa euroa. Kaikki alueosuuskaupat tekivät voitollisen tuloksen. Osuustoiminnallisena yritysryhmänä S-ryhmä käyttää tuloksensa asiakasomistajien palkitsemiseen ja heidän palveluidensa kehittämiseen.

S-ryhmän vähittäismyynti nousi 8 464 miljoonaan euroon, jossa oli lisäystä edelliseen vuoteen 6,6 prosenttia. Ryhmän päivittäistavarakauppa kasvoi kotimaassa 6,9 prosenttia. S-ryhmän vähittäismyynnistä osuuskauppojen osuus oli 7 244 miljoonaa euroa eli 85,6 prosenttia ja SOK-yhtymän 14,4 prosenttia. Osuuskauppojen vähittäismyynti kasvoi edellisvuodesta 8,8 prosenttia.

SOK-yhtymän liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 11,3 prosenttia ja oli 4 209 miljoonaa euroa. Tulos ennen satunnaisia eriä oli 69,0 miljoonaa euroa, edellisenä vuonna 54,4 miljoonaa euroa. Baltian liiketoimintojen kokonaismyynti oli 169 miljoonaa euroa.

Uusia asiakasomistajia liittyi S-ryhmän osuuskauppojen jäseniksi viime vuonna yli 115 000. Vuoden lopussa kokonaisjäsenmäärä oli yhteensä 1 534 710. Asiakasomistajille maksettiin Bonusta 194 miljoonaa euroa, jossa on kasvua edellisvuoteen 16 prosenttia.

Alkuvuoden tulos jäänee viimevuotisen alapuolelle

SOK:n pääjohtaja KARI NEILIMON mukaan alkanut vuosi tulee koko S-ryhmässä olemaan liiketoiminnan kasvun vuosi, jota tuetaan merkittävillä investoinneilla. – Toisaalta jo tehdyt yrityskaupat tulevat vaatimaan paljon huomiota, kun pyritään sopeuttamaan omistukseen hankittujen yritysten toiminta ja henkilöstö hallitusti S-ryhmän toimintamalleihin. Liikevaihdon kasvusta huolimatta alkaneen vuoden tulos tullee suurista kertainvestoinneista johtuen jäämään viime vuoden tuloksen alapuolelle, Neilimo huomauttaa S-ryhmän tiedotteessa.

Rahoitustarkastus on myöntänyt S-ryhmän pankille toimiluvan ja uuden S-pankin on määrä aloittaa toimintansa vuoden 2007 aikana. Ensisijaisesti S-ryhmän pankki tulee palvelemaan asiakasomistajia. Suunnitellut palvelut rakentuvat nykyisten tili- ja korttipalveluiden ympärille.