Inex kokonaan SOK:lle

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK ja Osuuskunta Tradeka-yhtymä ovat 31.1.2006 allekirjoittaneet sopimuksen, jolla SOK ostaa Tradekalta kaikki sen omistamat Inex Partners Oy:n osakkeet. Osakekauppojen toimeenpanon jälkeen Inex Partners Oy:stä tulee SOK:n kokonaan omistama tytäryhtiö.

HoReCa-alan päivittäistavaroiden hankinta- ja logistiikkayhtiö Meira Nova Oy on osakekaupan jälkeen edelleen Inex Partners Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Inex Partners Oy omistaa myös 50 prosenttia pakasteiden hankinta- ja logistiikkayhtiö Finnfrost Oy:stä, jonka toisena omistajana on Tuko Logistics Oy.

SOK ja Osuuskunta Tradeka-yhtymä ovat sopineet, että Inex Partners Oy:n hankinta- ja logistiikkapalvelut Tradekan ketjuille päättyvät vuoden 2006 aikana.

Kauppa on seurausta 1.8.2005 tapahtuneesta liiketoimintajärjestelystä, jolla Tradeka osti Wihuri Oy:n vähittäiskauppaketjujen liiketoiminnan. Tradeka, joka on sen jälkeen käyttänyt rinnakkain kahta logistiikka- ja hankintayhtiötä, siirtää asteittain kaiken hankintansa Tuko Logistics Oy:öön.

Inex Partners Oy:n siirtyminen SOK:n täysin omistamaksi hankinta- ja logistiikkayhtiöksi antaa S-ryhmälle mahdollisuuksia kehittää hankinnan, logistiikan ja kaupan yhteistä arvoketjua S-ryhmän omista toiminnallisista lähtökohdista käsin entistä tehokkaammaksi ja asiakaslähtöisemmäksi.

Osakekaupan toimeenpano edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Inex Partners Oy:n omistavat Osuuskunta Tradeka-yhtymä ja SOK, joilla kummallakin on 50 prosentin omistusosuus yhtiöstä. Inex Partners Oy perustettiin vuonna 1990 omistajiensa yhteiseksi hankinta- ja logistiikkayhtiöksi. Inex-konsernin myynti oli vuonna 2005 yhteensä 2 075 miljoonaa euroa, jossa oli 8 prosentin kasvu edelliseen vuoteen. Inex-konsernissa työskenteli vuoden 2005 lopussa 2 411 henkilöä. Lisäystä edelliseen vuoteen oli 35 henkilöä.