Helteen siemenluettelossa runsaasti uutuksia

Puutarhaliike Helle Oy on julkaissut vuoden 2006 siemenluettelon. Satasivuinen luettelo sisältää avomaan vihannekset, kasvihuonevihannekset, taimikasvatusvihannekset, mausteet, kukat, pistokkaat ja Helteen myymät tarvikkeet. – Viljelysuunnitelmassa lajikkeen valinnat ovat päätöksistä tärkeimpiä. Suomalaiset viljelijät ovat aina halunneet tuottaa tomaatteja, kurkkuja, avomaanvihanneksia ja salaatteja, joissa ulkonäkö ja maku ovat kohdallaan, sanoo Auvo Toivola Puutarhaliike Helle Oy:stä.

Toivola kertoo, että tulevan kauden uutuustomaatti on pienihedelmäinen DRK 927. – Se on erittäin makea, se on kuin karamelli luonnollisessa pakkauksessa. Lajike on väriltään oranssi ja keskipaino on noin 15 grammaa. Se kuuluu kirsikkaluumutomaatteihin.

– Uusi kurkkulajike on nimeltään DRL 1132. Se on satoisa kesäviljelylajike, joka omaa vahvan härmätoleranssi. Hedelmät ovat keskipitkiä ja hyvälaatuisia.

Auvo Toivola sanoo, että Helteen yrttikasviuutuus on punainen, ’Red Merlot’ –viinisuolaheinä ja se yllättää kuluttajat jo ulkonäöllään.

– Avomaanvihannesjalostajamme Bejo Zaden tarjoaa mielenkiintoisia porkkanalajikkeita aikaiseen viljelyyn. Myös varastoitavien lajikkeiden valikoima on laadukas ja monipuolinen.

– Ryhmäkasvituotantoon tulee PanAmericanilta useita uusia lajikkeita ja jopa lajeja. Kuluttajille tulee runsaasti vaihtoehtoja perinteisten ryhmäkasvien rinnalle, iloitsee Toivola.