Satakunnan taimitukku on Vuoden Maatila

Satakunnan Taimitukku Laviasta on valittu Vuoden Maatilaksi 2005. Perennatuotantoon erikoistuneen yrityksen vahvuuksina mainitaan erityisesti markkinamuutoksia ennakoiva strateginen suunnittelu ja tulokselliset johtamiskäytännöt. Palkinnon vastaanottivat yrityksen omistajat TIINA ja JUHA RAMPA keskiviikkona Helsingissä.

Pro Agria Maaseutukeskusten Liitto ja Innovation Networks Oy hakevat Vuoden Maatila -kilpailussa Suomen parhaiten johdettua tilaa. Osallistujien paremmuus mitataan Maatilan kilpailukykyanalyysillä.

Laatujohtaja PIRJO JOKIPII piti tämän vuotisten osallistujien kilpailukykyä selvästi korkeampana kuin aikaisempiin kisoihin osallistuneiden. Hänen mukaansa kilpailun tulokset osoittavat, että yritykset, jotka panostavat markkinatilanteiden analysointiin ja pitkän aikavälin strategioiden suunnitteluun, saavuttavat hyviä taloudellisia tuloksia.

— Tilakoon kasvaessa ja henkilömäärän lisääntyessä johtamisen merkitys kasvaa edelleen, Jokipii huomauttaa.

Kilpailussa jaettiin myös kolme kunniamainintaa. Ne saivat Paula ja Jukka Koskisen maitotila Kaustisilta, Moonika ja Mauno Rahkolan sika- ja siemenperunan tuotantoon keskittynyt Isohakalan maatila Kalajoelta ja Sirkka ja Jukka Isotalon siipikarjataloutta ja kananmunajalostusta harjoittavat Farmimuna Oy Oripäästä.

Vuoden Maatila -kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Elintarviketeollisuusliitto, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto ja Tapiola-ryhmä.

Lisätietoa Satakunnan taimitukusta osoitteesta www.taimitukku.fi