Jumbon Citymarket vuoden luomukaupaksi

Joka toinen vuosi pidettävän Vuoden luomukauppakisan tämänvuotiset voittajat on valittu. Elintarvikeketjun asiantuntijoista koottu raati valitsi voittajat yhdentoista finalistin joukosta. — Kisa jokaisen sarjan kahden viimeisen finalistin välillä oli todella tiukka, kertoi raadin puheenjohtaja EEVA FIEANDT Elintarvikevirastosta.

Suurten päivittäistavarakauppojen sarjassa voiton vei K-Citymarket Jumbo Vantaalta, joka voitti kisan myös kaksi vuotta sitten. Raadin mukaan erityisen hyvää Jumbossa on jatkuvan huomion kiinnittäminen luomutuotteiden esillepanoon sekä valikoiman kehittäminen yhdessä tuottajien ja tavarantoimittajien kanssa. Lisäksi luomun näkyvyys on tärkeä asia kaupassa vietettävillä luomuviikoilla keväällä ja syksyllä.

Myös yleisö valitsi K-Citymarket Jumbon suosikikseen. Yleisö pääsi äänestämään suosikistaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Keskisuurten päivittäistavarakauppojen sarjassa Vuoden luomukauppa on K-Market Härmälä Tampereelta. Härmälän kauppias RIITTA SALONEN kertoo monelle asiakkaalle luomuvalikoman olevan tärkeä kaupan valintakriteeri.

Tampereen kauppahallissa toimiva LuomuAni oli voitokkain erikoismyymälöiden sarjassa. LuomuAnin voittoon vaikutti muun muassa tuotteiden esillepano sekä kotimaisten tuotteiden suuri osuus valikoimassa.

Raati jakoi lisäksi kaksi kunniamainintaa, jotka menivät K-Supermarket Hämensaarelle Hämeenlinnaan ja S-Market Helsingille Helsingin keskustaan. Nämä kummatkin kaupat kilpailivat tiukasti loppuun saakka sarjojensa voitoista.

Luomukisaan osallistuneissa kaupoissa arvioitiin tuotevalikoimat, tuotteiden ulkoinen laatu ja esillepano, asiakkaille tarjottavan tiedon saatavuus, henkilökunnan asiantuntemus, menekinedistämistoimet sekä luomumyynnin osuus ja arvo. Arvioinnin suorittivat ulkopuoliset havainnoitsijat ja apuna olivat myös kaupan kirjaamat menekinedistämistoimet ja myyntitiedot. (Finfood)