Herkullisen makunsa lisäksi sipulista saattaa olla hyötyä myös luiden terveydelle. Bernin yliopistossa Sveitsissä sipulista löydettiin yhdiste, joka vähensi luukatoa eläinsoluissa. Tutkimus on julkaistu tällä hetkellä The American Chemical Society -organisaation julkaiseman Journal of Agricultural and Food Chemistry -lehden internetsivuilla.
Tutkijat analysoivat sipulin aktiiviset kemialliset yhdisteet ja havaitsivat, että todennäköisin luukatoa vähentävä yhdiste on GPCS:ksi kutsuttu peptidi. Sen jälkeen vastasyntyneiden rottien luusoluja altistettiin lisäkilpirauhashormonille luukadon aikaansaamiseksi. Osa soluista altistettiin GPCS-yhdisteelle, joka esti luun mineraalien vähentymistä. Lisätutkimuksia tarvitaan, jotta saataisiin selville, onko sipulilla vastaavanlaisia vaikutuksia ihmisessä.
The American Chemical Society on voittoa tavoittelematon yhdysvaltalainen organisaatio, jonka jäseniin kuuluu 158 000 kemian alan asiantuntijaa. Organisaatio muun muassa julkaisee lukuisia tieteellisiä lehtiä, järjestää suuria tiedekonferensseja ja tarjoaa koulutusta kemian alalla. (Finfood)