Suomen parhaat HeVi-tiimit valittu

Kotimaiset Kasvikset ry:n Suomen Paras Hedelmä- ja vihannestiimi 2004-kilpailu on ratkennut. Hypermarket-sarjassa voiton nappasi K-Supermarket Hyrylä. Kauppias Jouni Enholmilla on kokemusta hevi-kilpailusta jo aiemmilta vuosilta, jolloin hän oli K-Supermarket MustaPekan hevi-hoitajana voittamassa kaksikin kertaa vastaavan kilpailun. Supermarket-sarjan voitto meni Uuteenkaupunkiin K-Supermarket itäpoijuun. Pienten myymälöiden sarjassa voitto meni Valintatalo Wintterinmutkaan, Tampereelle.

Kilpailu on jatkoa yhdistyksen neljä kertaa aikaisemmin järjestämälle Suomen Paras Hedelmä- ja Vihannesosasto -kilpailulle. Kilpailun tavoitteena on hevi-osaston ammattitaitoisten osaajien esiintuominen.

Myymälän näyttävimmällä osastolla, hedelmä- ja vihannes-osastolla, on suuri merkitys asiakkaan valitessa ostopaikkaansa. Ajankohtainen, näyttävä ja värikäs heviosasto sekä motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta luo asiakkaalle mielikuvan koko myymälästä. Se, miltä osasto näyttää ja miten se myy, on kiinni koko hevitiimin osaamisesta ja aktiivisuudesta. Hevi-osastolla työskentely vaatii luovuutta, hyvää tuotetuntemusta, rohkeutta riskien ottoon ja jatkuvaa ruoka-alan sekä oman tuoteryhmän uutuuksien seuraamista.

Kotimaiset Kasvikset ry:n järjestämässä Hevitiimi 2004-kilpailussa arvioitiin hevitiimin tuote- ja laatuosaamista, ryhmätyöskentelyä, osaston myyvyyttä ja asiakaspalveluosaamista.Kilpailu eteni kolmessa vaiheessa. Alkukysymykset sai kaikki vähittäismyymälät elokuun alussa. Semifinaalissa Kotimaiset Kasvikset ry:n edustajat vierailivat semifinalistien heviosastolla. Hevitiimiä haastateltiin, osastoa arvioitiin ja vierailun kanssa samanaikaisesti toteutettu menekinedistämiskampanja arvioitiin.

Finaaliin ylsi alle 1000 m² -kokoisten myymälöiden sarjassa kolme myymälää, kahdessa isommassa sarjassa neljä myymälää/sarja. Finaali järjestettiin 13.10.2004 Vantaalla. Finaalissa osa tehtävistä oli kirjallisia monivalintatehtäviä osa tuotteiden tunnistustehtäviä.

Tiukassa kilpailussa Suomen Parhaiksi hevitiimeiksi selviytyi sarjakohtaisesti seuraavat hevitiimit:

Valintamyymälä -sarjassa (alle 1000 m²): Valintatalo Wintterinmutka, Tampere
Supermarket -sarjassa (1001 – 2000 m²): K-Supermarket Itäpoiju, Uusikaupunki
Hypermarket (yli 2001 m²): K-Supermarket Hyrylä, Tuusula