Mistä löytyy kesän suurin mansikka?

Tänä kesänä kilpaillaan jälleen Suomen suurimmasta mansikasta. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton järjestämään kilpailuun voivat osallistua niin kotipuutarhurit kuin kaupallisesti marjoja tuottavat ammattiviljelijät ympäri maan. Lopputuloksen ratkaisee mansikan paino.

Kesän suurinta mansikkaa voi pelloiltaan etsiskellä aina elokuun 18. päivään asti. Mansikan pääsatokausi näyttäisi tänä vuonna ajoittuvan vasta heinäkuun puolen välin paikkeille, jolloin myös mahdollisuudet löytää jättimansikka ovat suurimmillaan. Viime vuonna voittoon kiri peräti 113-grammainen möhkäle, joka poimittiin heinäkuun puolivälissä Kiviharjun marjatilalla Suonenjoella.

Kesän suurin mansikka -kilpailun etenemistä voi seurata netissä osoitteessa www.puutarhaliitto.fi/hml/tulos.html. Sivulla kerrotaan kärkisijoista kamppailevien mansikoiden kasvattajien nimet ja kotipaikat sekä tietysti näiden kasvattamien mansikoiden koot. (Finfood)

Ilmoittatumislomakkeita voi tilata Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta, puhelinnumerosta (09) 5841 6537, tai täyttää lomakkeen osoitteessa www.puutarhaliitto.fi/hml/lomake.html. Kilpailun säännöt löytyvät sivulta www.puutarhaliitto.fi/hml/kilpa.html.