Schetelig Närpiö 20 vuotta

Scheteligin Närpiön konttori perustettiin maaliskuussa 1984, kertoo paikallispäällikkö Christer Eriksson. – Meitä oli silloin neljä henkilöä, ja edelleen samat henkilöt ovat mukana, mutta nyt vahvuus on yhdeksän. Meillä on nyt hyvä luottamus puutarhaviljelijöiden keskuudessa, kuvaa Eriksson.

– Luulen, että asiakkaat ovat olleet meihin varsin tyytyväisiä. Meillä on palveleva henkilökunta: kukaan ei katso kelloon, töitä tehdään niin kauan kuin tarvitsee. Usein viljelmällä voi rikkoontua jotain viikonloppuna, jolloin he soittavat kotiin, ja näin he saavat välittömästi varaosan, sanoo Eriksson. Scheteligin Närpiön pisteessä on varsin laaja tarvikevarasto. – On tärkeää, että tavaraa löytyy hyllystä, ja siksi pidämme laajan skaalan valikoimissamme.

Eriksson toteaa, että parin vuosikymmenen aikana kasvihuonetuotannossa on tapahtunut valtava muutos. – EU:n tukipolitiikka on uutta. Viljelijät olivat tottuneet siihen, että pärjätään ilman tukea, mutta nyt tukisysteemit ovat kaikkialla EU:n alueella, ja meidänkin tulee olla niissä mukana.

– Valotuotanto on uutta. Scheteligillä on myös tarjota oma valaisintyyppi. Meille tulee vierailijoita Hollannista, Englannista ja Kanadasta katsomaan, kuinka keinovalojen avulla viljellään. Suomalaiset viljelijät ovat ehdottomasti huippua maailmassa.

– Sadot ovat moninkertaistuneet vuosikymmenien aikana. Nyt ei pärjää enää sellainen viljelijä, joka ei ole ammatillisesti erittäin hyvä, toteaa Eriksson.

Schetelig Närpiö juhlii tänään perjantaina 20 vuotista taivaltaan.