Vihannespörssille laatu- ja ympäristösertifikaatit

Helsinkiläiselle Vihannespörssille on myönnetty standardin mukaiset laatu-ja ympäristösertifikaatit. Yritys on ensimmäinen vihannestukku Suomessa,joka sai ISO 9001:2000 -standardin mukaisen laatusertifikaatin ja ISO14001:1996 -standardin mukaisen ympäristösertifikaatin. Sertifikaatitkattavat yrityksen koko toiminnan.

Laatusertifikaatti edellyttää, että tuotteiden ja palveluiden laatutyydyttää asiakkaan tarpeet ja että yrityksen johtamiseen on varatturiittävästi resursseja. Toimintaa on myös kehitettävä koko ajan. Lisäksiyrityksellä on oltava mittarit toiminnan laadun arviointiin sekä toimivatiedotusjärjestelmä yrityksen sisällä.

Ympäristösertifikaatin tavoitteena on ehkäistä ympäristön pilaantumista japienentää teollisuuden vaikutuksia ympäristössä.

Sertifikaatit lisäävät uskottavuutta

– Myönnettyjen sertifikaattien avulla haluamme tehostaa toimintaamme japarantaa sekä ulkoista että sisäistä laatua. Sertifikaatit ova myösimagollinen asia, ne lisäävän uskottavuutta asiakkaiden silmissä, kertoolaatupäällikkö MATTI KORTENE. Sertifioinnin avulla pystytään myös karsimaanomia virheitä ja säästämään kustannuksissa.

Ympäristöasiat ovat Kortenen mukaan kaikkia koskettavia ja niidenkehittämisessä yritys haluaa olla mukana. Vihannespörssi vähentää jätettäammattikeittiöissä tarjoamalla asiakkailleen esikäsiteltyjä vihanneksia jaraasteita. Vihannespörssissä jätteet lajitellaan erikseen bio-, muovi- japuujätteisiin ja kierrätetään edelleen.

Asiakkaiden luottamus tärkeää

Vihannespörssi toimittaa kasviksia Etelä-Suomen ravintoloille, hotelleilleja suurkeittiöille. Osa asiakkaista noutaa tuotteet itse Helsingin taiTurun toimipisteestä. Vihannespörssin toimitusjohtaja KAJ VUORION mukaanlaatu- ja ympäristötyötä on tehty yrityksessä jo pitkään. Yrityksenasikkaille on tärkeää, että he voivat luottaa tuotteiden laatuun.

Vihannespörssin valikoimasta 70 prosenttia on tuontituotteita. Kotimaastatuotteita tulee lähinnä kesällä ja syksyllä. – Kun asiakkaat ovatammattikeittiöitä, hankintahinnoilla on oma merkityksensä. Sen vuoksimeidän ei kannata pitää varastossa kotimaista kurkkua ja tomaattia ympärivuoden, Kortene kertoo.

Sekä kotimaiset että ulkomaiset tuottajat ovat lähes kymmenentoimintavuoden aikana vakiintuneet luotettaviksi yhteistyökumppaneiksi. -Huonolaatuisen tavaran ottaminen myyntiin ei palvele ketään, ei meitä eikäasiakkaitamme, Kortene toteaa.