Spartum laajensi maahantuontiin

Spartum Oy on laajentanut toimintaansa puutarhatuotteiden ja tarvikkeiden maahantuontiin ja markkinointiin. Yritys on vuodesta 1995 toiminut viherrakennusalalla.
– Tuotevalikoima on rakennettu erityisesti vastaamaan ammattilaisten kovia laatuvaatimuksia. Spartum Oy:n oma alan kokemus ja tietämys on suureksi hyödyksi, sillä tarvittaessa työvälineet voidaan koekäyttää itse ja varmistua siten niiden laadusta, vakuuttaa myynti- ja markkinointijohtaja Tarja Tupamäki Spartum Oy:stä.

Tupamäki kertoo, että tuotevalikoimaan kuuluvat työvälineiden ja kastelutarvikkeiden lisäksi mm. maankatematot, joita käytetään rikkaruohojen torjuntaan kuorikkeen, katekankaiden ja muovin sijasta. – Maankatematot varmasti kiinnostaisivat etenkin taimistoja ja muitakin avomaaviljelijöitä.

– Greenfix –maankatematot ovat uusi katevaihtoehto rikkaruohojen torjuntaan laajoiltakin istutusalueilta, taimistoista jne. Valmistusmateriaalivaihtoehtoina on kookoskuitu, olki tai käsitelty heinä. Matot ovat muutamassa vuodessa kokonaan maatuvia ja siten ekologisia, ne on helppo asentaa eivätkä ne happamoita maata. Matto vähentää hoitotöiden ja kastelun tarvetta sekä nopeuttaa kasvien kasvua pidättämällä maan kosteutta ja lämpöä. Katematot ovat saavuttaneet suosiota mm. Saksassa ja Ruotsissa taimistojen ja kaupunkien istutusalueiden katteena, kertoo Tupamäki.

– Tälle kaudelle markkinoille tuodaan mm. Barnel –tuotemerkki, joka on johtava leikkaavien ammattilaistyövälineitten valmistaja USA:ssa ja yksi arvostetuimmista merkeistä myös Euroopassa.

– Saksien terät ovat taottua karkaistua terästä ja useimmissa malleissa on huoltoa helpottava patentoitu öljyämisnippa sekä saatavissa varaterät. Sahojen Tiger Tooth -terät ovat kestävää japanilaista huippulaatua, karkaistua ja kromiviimeisteltyä SK4 terästä.

– Puutarhasaksien ja sahojen lisäksi valikoimaan kuuluu joukko muita työvälineitä ja tarvikkeita, esim. taakannostin, joka on kätevä apuväline niin puuntaimien, kivien kuin raskaiden ruukkujenkin siirtelyyn.

-. Muita taimistojen ja viherrakentajien käyttöön sopivia tuotteita ovat eri vahvuiset kookosnarut puiden sidontaan, ekologiset ja hengittävät rungonsuojat kookosverkosta, kuminen puiden sidontapanta, eroosiomatto jyrkkien rinteiden ja luiskien sitomiseen, puiden rungonsuoja metallista sekä metalliset köynnöstukivaijerit.

Lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat Garden Pro -varsityökalut, Jost –haravat, Rehau –kasteluletkut ja –tarvikkeet sekä L-nurmikonreunanauha, joka poistaa nurmikonreunojen trimmaustarpeen. Altakastelevat suuramppelit, terassilaatikot ja kukkapylväät sekä taiteelliset kupariset Kert-suihkulähdelinnut sopivat somistamaan julkisia kohteita, yritys- tai muita kiinteistöpihoja ja miksei omakotipihojakin. Tarjolla on myös laaja valikoima koristekiviä säkkitavarana erilaisiin käyttötarkoituksiin, luettelee Tupamäki.