Uusi kiinniteaine Silwet markkinoille

Berner on tuomassa markkinoille uuden silikonipohjaisen kiinnitteen Silwet Goldin, joka on erikoiskiinnite kasvinsuojeluaineille ja lehtilannoksille – Tämä on u-Uuden sukupolven silikonipohjainen kiinnite. Se poistaa pintajännityksen huomattavasti perinteisiä kiinnitteitä tehokkaammin. Samalla levitystasaisuus paranee. Aine sopii erityisesti kaikille kosketusvaikutteisille valmisteille, jotka vaativat hyvän levitystasaisuuden. Koska kyseessä ei ole torjunta-aine vaan kiinnite, saamme sen nopeasti markkinoille, lupaa tuotepäällikkö Kalle Erkkola.

– Silwet Gold parantaa sisävaikutteisten valmisteiden imeytymistä. Käyttökohteita ovat esim. – mansikkapunkin torjunta, harmaahomeen torjunta, punkkien ja omenaruven torjunta omenalta ja herukan tautitorjunta.

– Kiinnitteen ansiosta ruiskuteneste leviää tasaisesti ja imeytyy tehokkaasti. Kun aine pienentää nesteen pintajännitystä, mahdollistaa se ruiskutusnesteen tunkeutumisen ilmaraoista kasviin. Näin ruiskutuksen sateenkestävyys saavutetaan nopeasti. Torjunta-aineen hyvä levitystasaisuus savutetaan jo pienemmällä vesimäärällä ja ruiskutustyö nopeutuu, luettelee Erkkola.

– Kosketusvaikutteiset valmisteet hyötyvät eniten kiinnitteestä. Ruiskuteneste kulkeutuu myös kohteisiin, joita on vaikea saada käsiteltyä. Tällaisia ovat esimerkiksi kukinnot ja suppulehdet. Kokeissa kiinnite onkin parantanut punkin torjunta-aineen Mesurol 500 SC:n tehoa huomattavasti.

Kiinnitteen käyttöväkemyys 0,025-0,05 % eli 25-50 ml / 100 l vettä. Mansikkapunkin torjunnassa vesimäärä on 500-1000 l/ha, joten Silwet Gold -kiinnitteen menekki on 0,125-0,25 l/ha. Tauti- ja tuholaisruiskutuksissa mansikalla, marjapensailla ja omenalla käytettävä vesimäärä on 60-70% normaalista. Aine kustannus riippuu vesimäärästä, mutta se on 6 euroa/ha ja siitä ylöspäin, laskee Erkkola.

Oikealla olevassa koulutusmateriaalissa on Erkkolan diaesitys, klikkaa sitä.