Hankkija-Maatalous täyttää 15 vuotta

Keskusosuusliike Hankkijan ja SOK:n yhteisesti perustama Hankkija-MaatalousOy aloitti toimintansa heinäkuun alussa vuonna 1988. Hankkija-Maataloussiirtyi kokonaan SOK-yhtymän tytäryhtiöksi vuonna 1992, ja tällä hetkelläHankkija-Maatalous on liikevaihdoltaan suurin SOK:n yhtiöistä. Vuonna 1992Hankkija-Maatalous osti Tuko Maatalous Oy:n.

S-ryhmän ketjutoiminnan mukaisesti S-ryhmässä maatalouskauppaa harjoittaaAgrimarket-ketju. Hankkija-Maatalouden liiketoiminta muodostaaAgrimarket-ketjusta runsaat 80 prosenttia. Muut ketjun osapuolet ovatEtelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Salon Seudun Osuuskauppa, KymenlaaksonAgrimarket Oy sekä Osuuskauppa OSLA.

Agrimarket-ketju on koko toimintansa ajan ollut maatalouskaupanmarkkinajohtaja Suomessa. Maatalouskaupan markkinat ovat Suomessa noin 1,9miljardia euroa, josta Agrimarket-ketjun osuus on 42 prosenttia.

Tällä hetkellä Agrimarketeja on Suomessa 130 ja Agrimarket Konekeskuksiakahdeksan ympäri Suomea. Maatalous- ja konekaupan lisäksiHankkija-Maatalous harjoittaa rauta- ja puutarhakauppaa, harrastajien puutarhakaupan merkkinä on Multasormi, joka avataan keväisin sesongin ajaksi. ViimeksiHankkija-Maatalous osti Avenan osuuden Baltiassa maatalouskauppaaharjoittavasta Agribalt Oy:stä.