Lähiruoka puri Rautatientorilla

Helsingin Rautatientori täyttyi maakuntien lähiruoasta ja oluista elokuun 20.–22. päivinä. Herkkujen Suomi tapahtuma järjestettiin jo viidettä kertaa. Samanaikaisesti Rautatientorilla vietettiin myös Syystober-olutjuhlaa, jossa on tarjolla kymmenittäin kotimaisia pienpanimoiden oluita.

Miia Matinolli Tyrnävältä jakoi uutta Colomba-perunalajiketta pusseittain.
Miia Matinolli Tyrnävältä jakoi uutta Colomba-perunalajiketta pusseittain.

Kotimainen lähiruoka ja pienpanimo-oluet ovat nyt nosteessa. Ruuan alkuperä, laatu ja vastuullisuus ovat monille kuluttajille entistä tärkeämpiä asioita. Liki sata yrittää oli maakunnista tullut esittelemään tuotteitaan pääkaupunkilaisille. Paikalla kävi runsas 50 000 ihmistä.
Ruoan ja oluen lisäksi tapahtuma-alueella oli ohjelmaa koko perheelle. Osastoilla esiteltiin myös maakuntia ja suomalaista maaseutua. Lisäksi luotiin ajankohtaiskatsaus suomalaiseen ruokakasvatukseen sekä tutustuttiin ruokaketjun toimijoihin.
Tapahtuman yhteydessä järjestettiin lähiruokatreffit, jossa lähiruokayrittäjät tapasivat pääkaupunkiseudun kauppojen, ravintoloiden ja ruokapalveluiden sisäänostajia.
Kävijöille ilmaisen tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry sekä Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Ruoka-Suomi -verkosto, Aitojamakuja.fi, Lammin Sahti ja Pienpanimoliitto. Herkkujen Suomen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Keittiömestarit Ulla Liukkonen Imatralta ja Raymond Wesander Närpiöstä opastivat grillaamaan.
Keittiömestarit Ulla Liukkonen Imatralta ja Raymond Wesander Närpiöstä opastivat grillaamaan.