Kasvisruokayritys Meat Food Tech Oy on yksi innovatiivisimmista yrityksistä

Kauppakorkeakoulu Hanken julkisti 25.4.2024 vuosittain tekemänsä Finnish Innovation Index (FII) tutkimuksen tulokset. Tutkimus listaa suomalaisten kuluttajien mielestä innovatiivisimmat yritykset ja niiden toimialat.

Kasvipohjainen elintarvikeala oli tämän vuoden tutkimuksessa vahvoilla, kun 5800 kuluttajaa arvioi 77 yrityksen innovatiivisuutta ja houkuttelevuutta 17 alalla. Innovatiivisimmat yritykset tänä vuonna ovat tutkimuksen mukaan Beyond Meat, MeEat ja Oatly.  Muiksi innovatiivisimmiksi yrityksiksi kuluttajat listasivat Ikean, Marimekon, OddlyGoodin, Alpron, Uberin, Fazerin, Fiskarsin, Lumenen, Sokos Hotels -ketjun ja Nesteen.

MeEat Food Tech Oy:n kasvispohjaiset lihankorvikkeet ovat kuluttajien mielestä innovatiivisia tuotteita.

MeEatin toimitusjohtaja Petteri Ruska pitää yrityksen menestystä tunnustuksena upeasta yrityskulttuurista.

– Yrityksen taival nollasta tähän pisteeseen kasvipohjaisten lihankorvikkeiden markkinajohtajaksi on jo sellaisenaan upea suoritus. Tämä tunnustus ja sen myötä meidän asettamisemme upeiden kansainvälisesti toimivien yritysten rinnalle antaa kyllä hienosti uskoa tekemällemme työlle.

FII 2024 – ranking perustuu yli 23 000 vastaukseen, jotka saatiin yli 5800 kuluttajalta. Kuluttajat arvioivat 77 yrityksen ja organisaation innovatiivisuutta ja houkuttelevuutta 17 alalla. Kuluttajien mielestä Suomen innovatiivisimmat yritykset vuonna 2024 ovat:

MeEatin toimintatapaan kuuluu systemaattinen työskentely operaation kehittämiseksi ja suunnitelmallinen tuotekehitys.

– Emme ole tietoisesti rakentaneet prosessia innovoinnille, vaan pyrimme systematisoimaan kaiken operatiivisen toiminnan siten, että vapaalle ajattelulle ja ajatusten törmäyttämiselle jää tilaa. Tämän ansiosta pystymme ketterästi kehittämään uusia tuotteita ja houkuttelemaan ihmisiä ottamaan kasvipohjainen ruoka osaksi ruokavaliotaan, Ruska kuvailee.

Yrityksellä on uusi tuotantolinja, jossa fermentoidaan härkäpapua. Tätä MUU Fava -nimellä myytävää tuotetta myydään Foodservice-toimijoille jo nyt, mutta kuluttajille tuote tulee saataville ensi syksynä. Yritys etsii parhaillaan teollisia kumppaneita hyödyntämään Favaa osana omia tuotteitaan.

Vuonna 2020 perustettu MeEat Food Tech startup-yhtiön tausta on sikäli poikkeuksellinen, että se on lihatalo Poutun spinoff-yritys. MeEat Food Tech on lyhyessä noin kolmen vuoden ajassa noussut kasvipohjaisten lihankorvikkeiden markkinajohtajaksi MUU-brändillään. Vuonna 2022 liikevaihto oli 6,7 miljoonaa euroa ja tulos oli 2,5 miljoonaa tappiollinen.