Yaralta uusi lannoiteperhe myyntiin

Yara tuo markkinoille uuden kierrätys- ja mineraaliravinteita yhdistävän YaraSuna REMIX -tuoteperheen, jonka raaka-ainepohjassa yhdistyvät aivan uudella tavalla mineraaliset ja orgaaniset ravinnevirrat.

“YaraSuna REMIX on Suomen markkinoiden ensimmäinen organomineraalinen tuoteryhmä. Siinä yhdistyvät mineraalilannoitteen ja orgaanisen lannoitteen hyvät puolet”, Yara Suomen tuotepäällikkö Marko Toimela sanoo.

Mineraaliravinteiden ansiosta tuotteissa on tasapainoisempi ravinnesuhde, ja niissä on riittävästi myös nopeita ja kasveille käyttökelpoisessa muodossa olevia ravinteita herkkään alkukasvukauden kehitysvaiheeseen.

Kierrätetyt, orgaaniset ravinteet vapauttavat ravinteita hitaasti kasvukauden edetessä, turvaten näin kasvin myöhempää ravinteiden saantia. Kierrätetyt ravinnevirrat tuovat maahan myös orgaanista ainesta, millä voi olla pitkässä juoksussa suotuisa vaikutus maan viljavuuteen.

Helppokäyttöinen, turvallinen ja kotimainen

YaraSuna REMIX -tuotteet ovat muiden YaraSuna-peltolannoitteiden tapaan valmistettu helppokäyttöiseksi ja kestäväksi pelletiksi, ja niiden juoksevuus kylvölannoittimessa on hyvä. Tuotteet valmistetaan Suomessa Yaran Nokian tehtaalla, turvallisista, tutkituista ja puhtaista raaka-aineista. Ne pakataan muiden YaraSuna-peltolannoitteiden tapaan 800 kg:n suursäkkeihin.

Uudet organomineraaliset lannoitteet sopivat käytettäväksi tavanomaisessa tai uudistavassa viljelyssä. YaraSuna REMIX -tuotteet eivät sovellu luomutuotantoon niiden sisältämien mine-raaliravinteiden vuoksi.

YaraSuna REMIX 8

YaraSuna REMIX -tuotteet ovat osa Yaran kierrätyslannoitepohjaista YaraSuna-brändiä, johon kuuluu ratkaisuja pelto- ja metsälannoitukseen. Ensimmäinen uuden lannoiteperheen alle lanseerattu tuote on YaraSuna REMIX 8. YaraSuna REMIX 8 on organomineraalinen, matalatyppinen ja kloorivapaa PK-lannoite. Tuotteen pääravinteiden suhteet ovat 4-4-10, ja lisäksi se sisältää rikkiä 6 prosenttia.

– Tuotteen valmistuksessa hyödynnetään monipuolisesti teollisuuden ja maatalouden sivuvirtoja. YaraSuna REMIX 8 -lannoitteen raaka-aineista lähes 80 prosenttia on kierrätettyjä ja sen orgaanisen aineksen osuus on noin puolet. Uusi tuote tukee hienosti Hankkijan ympäristövastuutyötä, kertoo Hankkijan tuoteryhmäpäällikkö Taina Salminen.

YaraSuna REMIX 8 soveltuu erityisesti palkokasvien ja erikoiskasvien lannoitukseen, mutta myös syysviljojen kylvölannoitukseen tavanomaisessa ja uudistavassa viljelyssä. Tuotteen myynnistä vastaa Hankkija.