Martin Tarha Oy Oripäästä on Vuoden 2023 kukkienlaatutuottaja

Oripääläinen Martin Tarha Oy on palkittu vuoden 2023 parhaana kukkaviljelmänä Suomessa. Palkinto jaettiin keskiviikkona Kauppapuutarhaliitto ry:n vuosikokouksessa.

Janne Repo tuottaa kukkia ympäri vuoden ”sata lasissa”. Lue artikkeli Puutarha-Sanomien numersto 4/2017

Vuonna 1995 perustettu perheyritys viljelee koristekasveja ympärivuotisesti 5 000 neliömetrin alalla. Puutarhalla viljellään laaja skaala erilaisia ruukkukukkia lukuisissa eri lajikkeissa. Valtaosa myynnistä on tukkukauppaa. Puutarhan yhteydessä sijaitsee myös kukkakauppa. Puutarhan perustivat yrittäjäpariskunta Martti ja Tarja Repo. Nyt puutarhalla jatkaa toisessa polvessa yrittäjäpariskuntana Janne ja Petra Repo. Puutarhan tuotannosta ja tukkukaupasta vastaa Janne Repo, Petra Repo kukkakaupasta ja yrityksen markkinoinnista. Puutarhalla työskentelee yhteensä kahdeksan työntekijää ympärivuotisesti.

Janne ja Petra Repo.

Martin Tarha Oy:lla viljeltäviä tuotteita ovat muun muassa joulutähdet, kiinanruusut, soilikit, hortensiat, pelargonit, erilaiset viherkasvit, oikeastaan koko ruukkukukkien kirjo. Puutarha on erikoistunut tarjoamaan tutuista tuotteista laajaa valikoimaa erilaisia erikoislajikkeita, ja ottaa viljelyohjelmaan rohkeasti uusia tuotteita ja haastaa massatuotantoajattelua. Innovatiivinen puutarha pyrkii kuuntelemaan tarkalla korvalla varsinkin kukkakauppiaita, ja tarjoamaan kotimaiseen valikoimaan jotain uutta ja erilaista. Vuositasolla puutarhalta valmistuu noin 400 000 ruukkua.  

Lue ”Martin Tarha tuottaa kukkia sata lasissa ympäri vuoden” -artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 4/2017. Lehden hinta on 5 €, tilaajille lähes 200 lehden arkisto on ilmainen!