Isot puutarha-ammattilaisten messut alkoivat Essenissä

IPM ESSEN avaa ovensa jälleen pandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Maailman johtavat puutarhanalan messut houkuttelevat kävijöitä 24.–27.1.2023 kattavalla tukiohjelmalla, trendejä luovilla tuotteilla sekä lukuisilla verkottumis- ja tilausmahdollisuuksilla. Messe Esseniin odotetaan 1 330 näytteilleasettajaa yhteensä 46 maasta. Messuvieraat pääsevät kokemaan kasvien, teknologian, kukkakaupan ja puutarha-alan kehitystä ja innovaatioita koko messualueella. Iso-Britannia esittelee itsensä kumppanimaana.

IPM ESSEN -messut ovat auki 24.-27.1.2023 Saksan Essenissä

– Nykyisten taloudellisten ja ekologisten haasteiden vuoksi halu tiedon ja innovaatioiden vaihtoon on suuri. IPM ESSEN tarjoaa ihanteellisen alustan ratkaisujen kehittämiseen esimerkiksi kestävän tuotannon, hauraiden toimitusketjujen tai ammattitaitoisen työvoiman pulasta. Kolmen erittäin dynaamisen vuoden jälkeen Essen on jälleen maailmanlaajuisen vihreän sektorin kohtauspaikka neljän päivän ajan kansainvälisillä kasvimessuilla. Odotamme innolla yli 1 300 näytteilleasettajaa, Messe Essenin toimitusjohtaja Oliver P. Kuhrt kertoo.

Pohjimmiltaan vihreä ja brittiläinen

Ison-Britannian kansainvälisen kaupan ministeriön ja Britannian suurlähetystön tukemana Iso-Britannia esittelee itsensä IPM ESSEN 2023 -tapahtuman kumppanimaana. Näytteilleasettajat esittelevät Hallin 7 yhteisosastolla tuotteita tehdas-, teknologia- ja laitealoista. Toinen kohokohta on kansainvälinen puutarhafoorumi. Mottona ”Quintessentially Green & British” käsitellään kestävän kehityksen kysymyksiä, uusien kasvien arvoa ja marginaalista maatilamallia. Brittiläisten puutarhureiden delegaatio vierailee messuilla tutustumassa uusiin tuotteisiin. Vierailijoita viihdyttää myös elävää brittiläistä musiikkia ja säkkipilliä.

Iso-Britannia on tänä vuonna messujen kumppani.

Näyttelyalueet yhdellä silmäyksellä

”Kasvit” -näyttelyalue on edustettuna halleissa 1, 2, 5, 6, 7, 8 ja Galeriassa: leikkokukista, kuivike- ja parvekekasveista, yrteistä, välipalavihanneksista ja huonekasveista joulukuusiin, perennoihin ja puukasveihin. Niiden joukossa on monia uusia lajikkeita ja jatkokehityksiä. Uudet teemakierrokset ilmastopuille ja perennoille, joiden kohtaamispaikka Hallissa 6, esittelevät kestäviä kasvilajeja.

Hallien 3, 4 ja Galerian teknisellä alueella resursseja säästävä tuotanto on yksi pääteemoista. Uuden Puutarhateknologian innovaatiokeskuksen hallissa 4 kauppavierailla on ainutlaatuinen paikka tutustua älyteknologiaan ja saada neuvoja. Lisäksi start-up-yritykset sekä tutkimus- ja tiedelaitokset esittelevät meneillään olevia hankkeita.

Hall 5 on ”Kukkakaupan”-alan näytteilleasettajien koti. Plug-in sienet, nauha, huovat, maljakot, kätköt, kasvikulhot, koriste-elementit ja onnittelukortit ovat osa valikoimaa. Concept Store juhlii ensi-iltaansa ja esittelee erikoiskaupan täydentäviä valikoimia avoimella konseptilla astioista herkkuihin. Hallissa 5 nuoret yritykset esittelevät ideoitaan myös ”Young Innovative Companies” -yhteisosastolla, jota sponsoroi Saksan hallitus.

”Garden Features” -alue on levittäytynyt koko alueelle. Se sisältää ohjelmistot ja kassajärjestelmät, etiketit ja esittelyt sekä myymäläkalusteet ja tarvikkeet tavaroiden esittelyyn. Tästä on kyse myös IPM Discovery Centerissä hallissa 7. Vihreä stylisti ja luova johtaja Romeo Sommers lavastelee näytteilleasettajien tuotteet yhtenäisinä ja myyntiä lisäävinä konsepteina myyntipisteeseen.

Hallin 1A Green City houkuttelee vierailijat maailman ainoalle pyörivälle näyttämölle käsityömestareiden elävällä kukkakaupalla, inspiroivilla esittelytiloilla ja työpajoilla. Saksan kukkakauppiaiden liitto (Fachverband Deutscher Floristen – Bundesverband FDF) esittelee itsensä kumppanina. Green City on myös muiden vihreiden yhdistysten koti. Esimerkiksi Nordrhein-Westfalenin puutarhayhdistys (Landesverband Gartenbau Nordrhein-Westfalen) yhdessä Keskuspuutarhayhdistyksen (Zentralverband Gartenbau) ja sen alaliittojen kanssa kutsuvat vieraita puutarhatietokeskukseen.

Aukioloajat ja liput

IPM ESSEN on avoinna 24.-27.1.2023 Messe Essenissä vain ammattivieraille, klo 9.00-18.00. tiistaista torstaihin ja klo 9.00-17.00. perjantaina.