Vuoden paras K-Citymarket on Vantaa Tammisto

Vuoden 2021 paras K-Citymarket on valittu. Pelkästään Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilla sijaitsee 9 K-Citymarketia, ja koko valtakunnan paras löytyy ensimmäistä kertaa Vantaalta. Ensimmäisen sijan saanutta K-Citymarket Tammistoa kuvaillaan vauhdikkaasti ja määrätietoisesti uudistuvaksi edelläkävijäksi, jossa tunnelma on samanaikaisesti kodikas.

Kimmo Sivonen toteaa, että paras palkinto on se, että asiakkaat ovat tyytyväisiä.  Lue ”K-Citymarket Tammisto vastaa asiakkaiden toiveisiin” -artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 7/2021.

Alkuvuonna 2021 kokonaisuudistuksen kokenut K-Citymarket Tammisto rakennettiin asiakastietoa hyödyntäen ja paikallisia asiakkaita ymmärtäen. Jo ennen uudistustakin kaupan valikoimaa ja palveluita kehitettiin aktiivisesti. K-Citymarket Tammisto on ollut monessa asiassa ensimmäinen: kaupassa on Euroopan ensimmäinen hypermarketissa sijaitseva panimo ja K-Citymarket-ketjun ensimmäinen oma kahvipaahtimo. Kaupassa on myös Järvikylä-yrttikasvattamo ja TOMRA R1 -pullonpalautuslaite, joista kumpikin oli Suomen ensimmäinen.

– K-Citymarket Tammisto on samanaikaisesti maailmanluokan edelläkävijä ja alueen asukkaiden lähikauppa. Kaupan loppuun asti pohditut yksityiskohdat nostavat asiakaskokemuksen ennennäkemättömälle tasolle – tätä kauppaa on tultu ihailemaan kauempaakin, perustelee valintaa K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki.

– Tammistossa on erittäin laajat, asiakastoiveiden mukaisesti rakennetut valikoimat, suuri määrä erilaisia ravintolatason tuotteita sekä useita erikoisuuksia, kuten Euroopan ensimmäinen myymäläpanimo sekä oma kahvipaahtimo. Myös kaupan henkilökuntaa ylistetään ystävälliseksi ja asiantuntevaksi, mikä on omiaan tukemaan sitä, että Tammiston asiakkaat kuvailevatkin kauppaa suuresta koostaan huolimatta kotoisan tuntuiseksi, jatkaa Sääksmäki.

K-Citymarket Tammisto on kiinnostanut laajalti paitsi Suomessa, myös ulkomailla. Maailman johtava kaupan alan tutkimus- ja asiantuntijajärjestö, brittiläinen IGD, valitsi K-Citymarket Tammiston syyskuussa Kuukauden kaupaksi. Vuoden 2020 puolella K-Citymarket Tammisto teki lentokoneruoasta ilmiön yhdessä Finnairin kanssa – Taste of Finnair -yhteistyö noteerattiin tuolloin yli 60 maassa. Yhteistyö kantoi hedelmää vielä tällekin vuodelle: brittiläinen tutkimusyritys Euromonitor International valitsi tammikuussa K-Citymarket Tammiston työn ravintolaruoan jakelemiseksi vaikeassa pandemiatilanteessa vuoden 2020 kolmen merkittävimmän ruoka-alan innovaation joukkoon.

– K-Citymarket Tammisto on rakennettu omia asiakkaitamme varten, ja paras palkinto kaupasta on se, että asiakkaat ovat tyytyväisiä, asioivat meillä yhä uudelleen ja antavat hyvää palautetta. Tietysti tuntuu todella hienolta saada myös tunnustusta, K-Citymarket Tammiston kauppias Kimmo Sivonen sanoo.

Sivonen toteaa, että kaupan uudistuksesta on vielä niin vähän aikaa, etteivät he osanneet odottaa parhaan K-Citymarketin palkintoa aivan näin nopeasti.

– Mutta se tietysti kertoo, että olemme tehneet kaupassa juuri oikeanlaista työtä. Tämä palkinto kuuluu täällä Tammistossa meille kaikille, niin elintarvikkeen kuin käyttötavarankin henkilökunnalle

Aikaisempina vuosina Vuoden K-Citymarket -palkinnon ovat voittaneet muun muassa K-Citymarket Helsinki Easton (2020), K-Citymarket Pirkkala (2019), K-Citymarket Vihti Nummela (2018) ja myös maailman parhaana ruokakauppana (IGD Awards: Store of the Year 2019) palkittu K-Citymarket Järvenpää (2017).

K-Citymarket-ketju palkitsee vuosittain parhaat kauppansa. Kaikki vuoden 2021 parhaiksi palkitut ovat:

 • Vuoden paras K-Citymarket 2021: K-Citymarket Vantaa Tammisto
 • Myynninkehittäjä 2021: K-Citymarket Oulu Rusko (P-S nro 7/2021)
 • Uudistaja 2021: K-Citymarket Vantaa Jumbo
 • Kehittäjä 2021: K-Citymarket Raahe
 • Kehittäjä 2021: K-Citymarket Kirkkonummi
 • Verkkokauppa 2021: K-Citymarket Espoo Iso Omena
 • Markkinoija 2021: K-Citymarket Pori Puuvilla
 • Asiakkaiden toiveiden toteuttaja 2021: K-Citymarket Seinäjoki Päivölä
 • Paras asiakastyytyväisyys 2021: K-Citymarket Turku Kupittaa
 • Paras asiakaspalvelu käyttötavaraosastoilla: K-Citymarket Seinäjoki Päivölä
 • Kassaosasto 2021: K-Citymarket Järvenpää
 • Juomaosasto 2021: K-Citymarket Turku Kupittaa
 • Ruokamaailma 2021: K-Citymarket Järvenpää
 • Heviosasto 2021: K-Citymarket Kuopio Päiväranta
 • Kalatiski 2021: K-Citymarket Helsinki Ruoholahti
 • Palvelutiski 2021: K-Citymarket Helsinki Easton
 • Leipäosasto 2021: K-Citymarket Lappeenranta