Isokaski valittiin Satakunnan perheyritykseksi

Isokasken yrittäjäperhe ja Isokaski Oy palkittiin Satakunnan vuoden yrittäjäperheenä 2021. Katso jutun lopusta videot!

Porkkanan nostoa Isokasken tilalla. Jukka Isokaski poikansa Villen kanssa. Lue lisää Puutarha-Sanomien numerosta 9/2018

Tilalla tuotetaan kotimaisia käyttövalmiita kasviksia jo kolmen sukupolven voimin.
Palkitsemisen perusteluissa Satakunnan Yrittäjät ry totesi, että sitkeä yrittäminen ja tuotteiden kehittäminen on taannut Kankaanpään Honkajoella sijaitsevalle Isokaski Oy:lle vakaalla pohjalla olevan yritystoiminnan.
Erkki ja Aino Isokaski aloittivat porkkanan ja lantun viljelyn 1970-luvulla.

Erkki ja Aino Isokaski aloittivat juuresten pilkkomisen ja kuluttajapakkausten tekemisen, kun he halusivat myyntituloja ympärivuotisesti.

– Halusimme tehdä enemmän ja aloitimme juuresten pesun, pilkkomisen ja pakkaamisen. Kaikki lähti autotallin nurkasta lähes 50 vuotta sitten. Olimme vihannespakkausten edelläkävijä ja keittojuurekset olivat meidän ensimmäinen tuote, kertoo Erkki.
Sukupolvenvaihdos toteutettiin tilalla vuonna 2001 ja isännäksi tuli Jukka Isokaski. Hän eriytti jalostustoiminnan 2002 osakeyhtiöksi. Yritys työllistää nykyisin 30 henkilöä. Viimeisen tilikauden liikevaihto oli 3,4 miljoonaa euroa. Yrityksen omavaraisuusaste oli 61 %.
Isokaski Oy:n valikoimissa on jo kolmisenkymmentä arkea helpottavaa tuotetta keitto- ja uunijuureksista punajuurisuikaleisiin. Isokaski Oy valmistaa tuotteita paitsi omalla merkillä myös private label -tuotteina Keskolle ja S-ryhmälle.
– Korona pudotti suurkeittiöpuolen ostot pieneksi, mutta vähittäiskaupan puolen kasvu korjasi tilanteen, toteaa Erkki.
– Omalla tilalla viljellään porkkanaa ja lanttua yhteensä noin 60 hehtaarin alalla. Kaalit ostamme sopimusviljelijöiltä. Selleri ja purjo ostetaan kotimaasta, kun niitä on saatavilla.
Yritystoiminnassa on mukana jo kolmas sukupolvi, kun Jukan poika Ville Isokaski on maatalousopintojensa ohella mukana toiminnassa.

Lue arkistosta ”Isokaski jelppaa kuluttajia” -artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 9/2018
(Lehden hinta 5 €, tilaajille koko lehtiarkisto on ilmainen!)