Ravintola Inarin Kim Päivistö valittiin Vuoden  2021 Kokiksi

Vuoden Kokki 2021 on Kim Päivästö Ravintola Inarista Helsingistä, ja Vuoden Tarjoilija 2021 on Henna Kolehmainen Ravinteli Huberista Tampereelta. Finaali käytiin 29.–30.10. Helsingin Messukeskuksessa Viinikylä-kokonaisuudessa, joka järjestettiin Helsingin Kirjamessujen yhteydessä.

Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästö. Kuva Santeri Stenvall.

Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Kokin palkitsi Suomen Messusäätiö 10 000 euron stipendillä. Vuoden Tarjoilijan 10 000 euron stipendin myönsi MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahasto.

Voittajien edustusvuosi tulee sisältämään paljon mielenkiintoisia yhteistyötilaisuuksia niin kilpailujen virallisten yhteistyötahojen kuin muidenkin ravintola-alan toimijoiden kanssa.

Kim Päivästö kertoi ensimmäiset fiilikset voiton jälkeisenä aamuna:

– Nyt on hyvä fiilis. Voitto tuli minulle yllätyksenä, sillä finaalin ensimmäisen päivän suoritukseni ei ollut niin vahva.

–Tämä oli kolmas kerta, kun osallistuin Vuoden Kokki -kisaan ja nyt pääsin toista kertaa mukaan finaaliin. Vielä en ole ehtinyt kauheasti miettiä, mitä odotuksia minulla edustusvuotta koskien on, mutta varmasti saan paljon uusia kontakteja ja tuttavuuksia alalta ja pääsen tekemään mielenkiintoisia yhteistöitä.

Vuoden Kokki -kisan finaali kilpailtiin 29. – 30.10.2021. Kilpailijoina olivat:

  • Alfred Tallberg – Ravintola Shelter/Helsinki
  • Jonathan Slotte – Ravintola Palace/Helsinki
  • Kim Päivästö – Ravintola Inari/Helsinki
  • Sami Sorvoja – Kuokkalan Kartano/Jyväskylä
  • Jarkko Pulkkinen – Finnjävel Salonki/Helsinki
  • Anssi Riihimäki – Ravintola Aihki/Pyhä
  • Ville Korhonen – Ravintola Savoy/Helsinki
  • Alex Kallträsk – Restaurant HEJM/Vaasa
  • Simon Selin – Restaurant HEJM/Vaasa

Jokainen finalisti sai itselleen kesän ajaksi mentorin, joka tukee, ohjaa ja kannustaa finalistejä kohti finaalia.

Kilpailun pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro-tukku yhdessä Vuoden Kokki Akatemian ja laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Voimassa olevat koronarajoitukset huomioidaan tapahtumissa.

Vuoden Kokki Akatemian puheenjohtajana toimii Henry Tikkanen. Akatemia muodostuu aiemmista Vuoden Kokki -kilpailun voittajista. Akatemian tehtävänä on kehittää entisestään kilpailun ammatillista sisältöä.  Kilpailukauden kilpailujohtaja sekä päätuomari valitaan Akatemian jäsenistä.