Vuoden 2021 maisemasuunnittelija on Monica Elander-Heino

Monica Elander-Heino on kokenut maisemasuunnittelija, jolla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus erityyppisten viheralueiden yleis- ja rakennussuunnittelusta. Hän on ollut osallisena laatimassa useiden puistojen ja historiallisten kohteiden suunnitelmia mm. Helsingin Kaupungille. Suurin osa suunnittelutehtävistä on ollut monialaisia hankkeita, jotka ovat käsittäneet useiden toimialojen suunnittelutehtäviä. Monica Elander-Heino on koulutukseltaan suunnitteluhortonomi, valmistunut Lepaan puutarhaoppilaitoksesta vuonna 1990. Vuoden Maisemasuunnittelija äänestyksessä annettiin yhteensä 237 ääntä, joista Monica sai 8%.

Monica Elander-Heino

Maisemasuunnittelijat ry juhli 60-vuotissyntymäpäiviään Hatanpään kartanolla 13.8.2021. Juhlat sujuivat pääosin aurinkoisessa säässä kauniin puiston ja upeassa kukassa olevan ruusutarhan ympäröimänä. Tilat olivat väljät siten että juhliminen sujui turvallisesti, ja käsidesin ja maskien saatavuudesta oli huolehdittu. Juhlissa oli paikalla yhteensä 53 yhdistyksen jäsentä ja kumppaniyrityksen edustajaa. Ulkotilat laajensivat juhlatilaa entisestään.

Juhlaa vietettiin aluksi vapaasti seurustellen. Virallisen osuuden avasi puheenjohtaja Kaisa Koskelinin puhe. Eeva Blombergin koostama yhdistyksen historiikki julkaistiin ja Eeva kertoi juhlayleisölle mukaansatempaavasti sekä maisemasuunnittelijoiden historiasta että historiikin koostamisprosessista. Mas:n nykyinen hallitus ja yrityskumppanit esittäytyivät. Vuoden maisemasuunnittelijan julkistuksen lisäksi juhlassa kunniajäseniksi kutsuttiin yhdistyksen pitkäaikaisia jäseniä ja entisiä puheenjohtajia, joita ovat:

Reijo Huppunen 1980-1984
Liisa Alanko 1990-1996
Heimo Kaukolinna 1997
Aino-Kaisa Nuotio 1998-2007
Arja Paula 2008-2012
Eeva Blomberg 2013-2017 ja
Hanna Hentinen, joka on toiminut hallituksissa yhteensä 18 vuotta.

60 vuoden aikana maisemasuunnittelu työkenttänä on ottanut jättiharppauksia eteenpäin ja alan arvostus on kasvanut. Maisemasuunnittelijat ry jatkaa edelleen väsymätöntä työtään alan edistämiseksi ja laadukkaan maisemasuunnittelun tunnettuuden lisäämiseksi. Tässä työssä korvaamattomina tekijöinä ovat yhdistyksen osaava jäsenistö yritysjäsenineen, laaja yhteistyökumppaniverkosto ja tietenkin vapaaehtoisvoimin toimiva hallitus valovoimaisen puheenjohtajansa johdolla. Kaisa Koskelin on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2018 alkaen.