Ecolan ja Green Carbon yhteistyöhön

Suomalainen kiertotalouden edelläkävijä Ecolan Oy sekä hiilinieluhankkeita kehittävä ja toteuttava Green Carbon Finland Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen tavoitteenaan lisätä suomalaisten metsien kasvua ja metsissä tapahtuvaa lannoitusta.

Green Carbon on tuonut ensimmäisenä Suomessa markkinoille kansainväliseen standardiin (ISO 14064-2) perustuvan, kolmannen osapuolen auditoiman metsäpohjaisen hiilinielumenetelmän. Tällä hiilinielumenetelmällä Green Carbon pystyy tarjoamaan maanomistajille lisäansaintamallin, jossa korvausta saa metsän kasvua tukevasta lannoituksesta sekä metsikkökuvion ennallaan pitämisestä sopimuskauden ajan.

Yhteisellä rintamalla kohti hiilinielujen kasvua

Yhteistyösopimuksen myötä Ecolanin on mukana tarjoamassa kokonaisvaltaisia metsän lannoituspalveluita liittyen Green Carbonin ja maanomistajan välisten hiilinieluhankkeiden toteutuksiin. Lannoituksissa käytetään Ecolanin Suomessa valmistamia

Matti Toivanen

tuhkaravinteita, jotka ovat tuotettu teollisuuden sivuvirtoja hyödyntäen.

– On hienoa, että pystymme luomaan yhteistyörintamaa ilmastotoimien ja metsien kasvun parissa tehtävään työhön. Lannoitukset ovat tutkitusti nopea ja tehokas tapa lisätä metsien kasvua. Tehostamalla metsien lisäkasvua teollisuudesta saatavilla sivuvirroilla, pystytään lisäksi yhdistämään useampia kestävyyttä lisääviä toimenpiteitä, kertoo Green Carbonin toimitusjohtaja Matti Toivonen.

 

Läpinäkyvät hiilinieluhankkeet ovat kaikkien etu

Ecolanin ja Green Carbonin yhteisenä tavoitteena on edistää metsien kykyä toimia hiilinieluina sekä tarjota läpinäkyvä malli hiilinieluhankkeiden toteuttamiseen.

Juha Ahvenainen

– Uskon, että yhteistyön myötä pystymme tavoittamaan entistä enemmän metsänomistajia, jotka ovat kiinnostuneita ympäristövaikutuksista sekä metsiensä hyvinvoinnista ja kasvusta. Green Carbonin toimintamalli tarjoaa metsänomistajille erinomaisen mahdollisuuden tehdä ilmastoteko ja lisätä metsien kasvua lannoitusten avulla myös siellä, missä se ei välttämättä olisi ollut aiemmin kannattavaa, kertoo Ecolanin toimitusjohtaja Juha Ahvenainen.

Metsänomistajan saama vuosittainen korvaus hiilinieluhankkeessa on 20–25 euroa hehtaarilta ja sopimukset tehdään 5-10 vuodeksi lannoituksen vaikutusajasta riippuen.