Rooty-peruna on trendiruokaa

Rooty on vastaus kotikokkaajien kysyntään maistuvasta, terveellisestä ja ympäristöystävällisestä ruoasta. Rootyn taustalla on innovaatio, jolla perunasta valmistetaan nuudelia sekä riisin kaltaista hippua.

Luonnonmukainen valmistusmenetelmä takaa sen, että Rooty-tuotteissa on mukana perunan kaikki tärkeät ravintoaineet. Vain kaloreita ja hiilihydraattia on vähemmän kuin perunassa normaalisti, joten tuotteet soveltuvat myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville.

Rooty-perunan lanseeraus on alkanut tänään.

Kokkisota ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmista tuttu kokki Linnea Vihonen sai erilaisten sattumusten kautta Rooty-tuotteiden näytteet keittiöönsä ja ihastui. Vihosen luomat esimerkkireseptit löytyvät myös Rooty-pakkauksista.

– Linnea testasi tuotteet, oli myytyä kokkia ja lähti Rootyn kasvoiksi verrattain helpolla taivuttelulla. Yhteistyö käynnistyi erityisen hienolta pohjalta juuri siksi, että Linnea ihastui tuotteisiin ja niiden takana oleviin arvoihin omin päin. Päälle liimattua mainoskasvoa ei tuotteille tarvittu, eikä sellainen ollut suunnitelmissakaan, kertoo Rooty-tuotteita valmistavan Pohjolan Peruna Oy:n markkinointijohtaja Jami Teirikari.

Valmistusmenetelmän ansiosta uutuustuotteet voi valmistaa keittämällä, paistamalla tai wokkaamalla kuten riisin tai perinteiset jauhosta valmistetut nuudelit ja spagetin

Tv:stä tuttu huippukokki Linnea Vihonen ihastui Rootyyn ja ryhtyi Rootyn brändilähettilääksi

– Rooty on kuin perunan uusi tuleminen, vaikka minulle peruna on ollut aina trendikäs raaka-aine. Peruna on todellista suomalaista superruokaa, hyvää, ravitsevaa ja edullista. Uudessa tuoteinnovaatiossa peruna pääsee ansaitsemaansa päärooliin täysin uudella tavalla, iloitsee Linnea Vihonen.

Arjen ruoanlaitossa helppous ja nopeus puhuttelevat kotikokkeja. Ravintola-alan luovaksi uudistajaksi kutsuttu Linnea Vihonen suosii itsekin arjessa ”hyvällä tavalla” helppoja ratkaisuja.

– Kannatan arjen elämyksellisyyttä. Olen intohimoinen ruoanlaittaja myös kotona. Minusta on todella kiinnostavaa löytää kiireisessä arjessa herkullisia oikoteitä, joilla maukkaaseen lopputulokseen pääsee välillä vähän helpommallakin. Kotimaisen ruoan ja suomalaisten yrittäjien tukeminen on mielestäni todella tärkeää myös. Syön itse monipuolisesti, mutta aina kun pystyn, valitsen kotimaisen vaihtoehdon.

Vihonen kehitti Rooty Pannunuudeleista suomalaiseen makuun sopivan aasialaisen reseptin Pannunuudelia Bangkok.

– Pannunuudelia Bangkok on nopea tehdä eli se sopii etenkin heille, jotka ovat tottuneet tekemään nopeasti hyvää ruokaa. Pannunuudeli on täydellinen suomalainen vaihtoehto aasialaisille pikanuudeleille, Vihonen toteaa.

Rooty-tuotteet ovat 100% kotimaista perunaa ja ekoteko lautasella

Peruna on luontaisesti gluteeniton, laktoositon ja rasvaton. Peruna on myös ravinteikas, sisältäen C-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja, kaliumia, magnesiumia ja kuituja. Kotimaisen perunan eduksi voi laskea myös puhtauden. Pitkä talvi on perunapeltojemme paras torjunta-aine. Peruna on ekologinen valinta, jonka hiilijalanjälki on riisiä ja vehnää huomattavasti pienempi. Riisin hiilijalanjälki on perunaan verrattuna jopa 30-kertainen ja vehnäpastan 8-kertainen.

– Rooty-tuotteiden kehittelyn lähtökohta on tarjota kuluttajalle puhdasta ja ravitsevaa ruokaa ympäristöä kunnioittaen. Valmistus tapahtuu oman bioenergialaitoksemme tuottamalla energialla. Tuotteissa ei käytetä lisäaineita ja ne pakataan mahdollisimman ympäristöystävälliseen pakkaukseen, kertoo Pohjolan Peruna Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sarlund.

Pohjolan Perunan toimitusjohtaja Pekka Sarlund näkee Rootylla olevan hyvät vientinäkymät. Lue Puutarha-Sanomien arkistosta (8/2020) Sarlundin haastattelu.

Kuluttajat pohtivat valinnoissaan yhä enemmän ravintoarvoja, ekologisuutta ja tuotteiden alkuperää. Myös erityisruokavalioiden suosion kasvu on maailmanlaajuinen ilmiö.

– Rootyn taustalla on patentti, jonka ansiosta perunan käyttötavat monipuolistuvat. Näemme tässä ison potentiaalin ja myös vientimahdollisuudet. Ruotsin vienti on jo käynnistymässä, toteaa Sarlund.

Peruna on kuulunut suomalaiseen ruokapöytään jo satoja vuosia, mutta sen kulutus on vähentynyt viimeisten vuosikymmenten aikana. Merkit perunan arvostuksen noususta on kuitenkin nähtävillä. Uuden innovaation ja lisääntyneiden käyttötapojen myötä kotimainen peruna tarjoaa todellisen vaihtoehdon tuontipastalle ja -riisille.