Karin Havupuu-uutejuoma on Vuoden terveystuote 2021

 

Karin Havupuu-uutejuoma on voittanut Vuoden 2021 terveystuote -palkinnon. Voittaja ratkaistiin yleisöäänestyksellä terveyskaupoissa ympäri Suomen.

Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu jo vuodesta 1975 saakka Siikaisissa Kosken metsätilalla.

Karin Havupuu-uutejuoma nousi ylivoimaiseen voittoon Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton asiantuntijaraadin valitsemien finalistituotteiden joukosta. Karin Havupuu-uutejuomaa valmistaa kotimainen perheyritys, Ravintorengas Oy.

Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu jo vuodesta 1975 saakka Siikaisissa Kosken metsätilalla. Juoman juuret johtavat kuitenkin paljon kauemmas, sillä Karin Havupuu-uutejuoma on kehitetty kansanparantajilta kerätyn perinnetiedon pohjalta. Juoman valmistukseen käytetään vain nuoren luomumännyn kuorta ja nilaa sekä puhdasta lähdevettä.

Karin Havupuu-uutejuoma on markkinoiden ainoa luomulaatuinen tuote ja alkuperäinen havupuu-uutejuoma. Juoman raaka-aine kerätään lähiseudun puhtaista luomumetsistä ja valmistusprosessin jokaisessa vaiheessa käsityö on vahvasti läsnä.

– Ainutlaatuisen valmistustavan ansiosta juomaan ei lisätä mitään säilöntä-, väri- tai lisäaineita. Sen huomaa kyllä juoman mausta, kertoo perheyrityksen toimitusjohtaja Sanna Herttua-Laiho.

Arvostamme suuresti maaseudun puhdasta metsää ja luontoa. On upeaa, että metsän terveysvaikutuksista saadaan koko ajan uutta tietoa. Meidän tavoitteenamme onkin tuoda vähän metsää jokaisen saataville, vaikka sitten näin juoman muodossa, Herttua-Laiho sanoo.

Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita

Karin Havupuu-uutejuoman suosiosta kertovat lukuisat tyytyväiset asiakkaat kymmenien vuosien varrelta. Tuotteen maine kiiriikin käyttäjältä toiselle, eikä se ole jäänyt alalla huomaamatta.

– Terveystuotealan ammattilaiset ovat valinneet Karin havupuu-uutejuoman vuoden elintarvikkeeksi 2003 ja 2010. Nyt Karin Havupuu-uutejuoman voitto tuli terveyskaupan kuluttajien valitsemana. Tuotetta voi hyvällä perusteella kutsua yhdeksi terveystuotealan klassikoksi. Karin Havupuu-uutejuomassa yhdistyy puhtaan suomalaisen luonnon tarjoamat raaka-aineet, lisäaineettomuus ja onnistunut tuotekehitys. Tuote saa runsaasti hyvää kuluttajapalautetta terveyskaupassa ja käyttäjät suosittelevat tuotetta myös tuttavilleen, kertoo Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

Ravintorenkaan menestystarina on hyvä esimerkki suomalaisen perheyrityksen sisusta ja kansanperinteen arvostamisesta sekä tuotekehityksestä ja tutkimustiedon hyödyntämisestä. Tahto, tieto ja luovuus synnyttävät yrittäjyyttä ja työpaikkoja – ja voivat samalla kohentaa myös kansanterveyttä.