Lidl Suomi palkittiin erinomaisena työnantajana

 

Lidl Suomi palkittiin jo kolmannen kerran kansainvälisesti arvostetulla Top Employer Suomi -sertifikaatilla. Sertifikaatin myöntää Top Employers -instituutti, joka auditoi työpaikkoja ympäri maailman. Sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka ovat erinomaisia työpaikkoja henkilöstölleen.

Lue arkistosta www.puutarha-sanomat.fi numerosta 10/2019 juttu Triplan Lidlistä, jossa Heli Turunen työskenteli.

Kattavassa auditoinnissa yritys vastaa laajaan kyselytutkimukseen. Kyselyllä kartoitetaan muun muassa, miten yritys rekrytoi ja perehdyttää uusia työntekijöitä, miten työntekijöistä pidetään huolta sekä millaista yrityksen johtaminen on. Myös henkilöstöedut auditoidaan.

Vuonna 2020 merkittäviä tekoja koronasta huolimatta

Lidlissä työympäristöä on kehitetty määrätietoisesti, vaikka vuotta 2020 on leimannut koronaepidemia. Poikkeuksellinen tilanne on tuonut esille kaupan ammattilaisten merkittävän roolin suomalaisten huoltovarmuudessa. Kaupan alalla on tehty tärkeää työtä turvallisen asioinnin edistämiseksi ja ohjeistamiseksi.

– Viime vuonna teimme kaikkemme, jotta kaupassa oli turvallista asioida ja käydä töissä koronaepidemiasta huolimatta. Olemme onnistuneet siinä erinomaisesti ja työ jatkuu, Lidlin henkilöstöpäällikkö Sanna Rainio kertoo.

Korona ei ole hidastanut Lidlin haluja kehittyä työnantajana. Viime vuonna Lidl nosti logistiikan työntekijöiden palkkoja ja alkoi maksaa ahkeruuteen perustuvaa suoritepalkkiota. Noin 750 varastotyöntekijää on saanut syksystä alkaen TES-palkan päälle satojen eurojen palkankorotuksen.

Lidl myös jatkoi esimiesten määrätietoista kouluttamista. Päivän sana on valmentava johtaminen, minkä saloihin ovat päässeet sukeltamaan sadat lidliläiset esimiehet.

– Vaikka vuosi on ollut poikkeuksellinen, olemme pystyneet panostamaan niihin asioihin, joita pidämme tärkeinä. Top Employer -sertifikaatti on osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä, Rainio iloitsee.