Valoa näkyvissä Varpiolla

Varpion Puutarha Oy on reivannut toimintaansa yrityssaneerauksen jälkeen. Tuotanto on keskitetty Orimattilan yksikköön ja tukkutoimitukset ovat vaihtuneet kauppajakeluun. Salaatit ja yrtit ovat monipuolistuneet. Artikkeli on julkaistu Puutarha-Sanomien numerossa 1/2021.

Hannu ja Tuukka Varpio luotsaavat yhdessä Varpion Puutarhaa.

PUUTARHA-SANOMAT / ORIMATTILA

Varpion puutarhan maine maukkaiden lähivihannesten tuottajana on levinnyt Uudellemaalle ja Päijät-Hämeeseen.

– Toimitamme vihanneksia noin 40 kauppaan kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Meillä oli jakelua jo viisi vuotta sitten, mutta kahden viime vuoden aikana visio on kirkastunut emmekä myy vihanneksia enää lainkaan tukkuun, kertoo Hannu Varpio.

Varpion Puutarha Oy hakeutui kesällä 2018 yrityssaneeraukseen, minkä käräjäoikeus hyväksyi, kun nähtiin puutarhalla olevan toimintaedellytyksiä.

– Luovuimme Lohjan Virkkalassa olleesta toisesta puutarhasta viljelykauden päättyessä 2019. Nyt kaikki toiminta on keskitetty Orimattilassa olevaan kasvihuonelaitokseen, jonka kasvatuspinta-ala on 8600 neliötä.

Saneerausvuonna Hannu sai kaveriksi poikansa Tuukan, joka oli opiskellut rakennusinsinööriksi. Myös Tuukan Iitu-puoliso tuli yrityksen palvelukseen, mutta nyt hän on äitiyslomalla.

– Sukupolvenvaihdos on vasta esisuunnitteluasteella, toteavat Varpiot.

Varpion Puutarhan ideana on tuottaa maultaan sellaisia vihanneksia, joita kuluttajat haluavat. Varpiot seisovat väkevästi tuotteittensa takana, sillä niin Hannun kuin Tuukankin piirroskuvat ja suorat puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet ovat tuotepakkauksissa.

Lue Puutarha-Sanomat nro 1/2021 näköispainoksena klikkaamalla tästä, tilaajille koko yli 160 lehden arkisto on ilmainen, muille 5 €/lehti, mutta kaikki voivat nähdä kustakin lehdestä sivut 1-3 ilmaiseksi.

Alla Osuuskauppa Hämeenmaan video Varpion Puutarhasta.