Luke siirtää varmennettua taimituotantoa Taimiemo Oy:lle

Varmennettu taimituotanto takaa korkealaatuisten puutarhakasvien saatavuuden, sillä tuotetut taimet ovat tutkitusti Suomen kasvuoloihin sopivia, kestäviä lajikkeita ja kantoja. Luonnonvarakeskus (Luke) ulkoisti vuonna 2017 marjakasveja ja osittain viherrakentamisen kasveja koskevan perusemokasvien eli valiotaimien tuotantonsa Kinnalan Taimisto Oy:lle. Kinnalan Taimisto Oy:n lopettaessa toimintansa perusemokasvien tuotanto siirtyy 1.1.2021 alkaen uudelle toimijalle, Taimiemo Oy:lle.

Taimiemo Oy:n merkittävin tuote on puutarhamansikan perusemokasvien varmennettu tuotanto.

Luke ylläpitää puutarhakasvien varmennetun aineiston korkeimman luokan aineistoa, josta Luke toimittaa mikrolisäysaineistoa Taimiemo Oy:lle. Taimiemo Oy tuottaa, markkinoi ja myy ensivaiheessa puutarhamansikan, pensasmustikan ja marjatuomipihlajan taimet yrityksille. Tuotevalikoimaa on tavoite jatkossa laajentaa myös lakan, mesimarjan, marja-aronian, puolukan, atsalean ja alppiruusun taimiin. Luke tuottaa edelleen yrityksille pistokaslisäyksellä perusemokasveja  herukoista, tyrnistä ja vadelmasta.

– Taimiemo Oy:n kanssa tehtävällä yhteistyöllä Luke turvaa varmennetun taimituotannon mukaisten, lajikeaitojen, terveiden ja Suomeen soveltuvien perusemokasvien saannin ammattimaiseen puutarhakasvien tuotantoon, toteaa yksikönjohtaja Eeva-Liisa Ryhänen Lukesta.

Taimiemo Oy on Paraisilla ja Kaarinassa taimitarhatuotantoa harjoittava yritys, joka keskittyy kasvien tuotantoon mikrolisäyksellä. Asiakkaille yritys toimittaa varmennetun taimituotannon mukaisia taimia 1.1.2021 alkaen.