K-Citymarket Järvenpää valittiin maailman parhaaksi kaupaksi

K-Citymarket Järvenpää on voittanut IGD Awardsin Store of the Year 2019 -palkinnon. Kansainvälinen tunnustus on alalla hyvin arvostettu.

Kaupan yhteydessä on Matti Jämsénin (vas.) Sesonki-ravintola. Oikealla diplomikauppias Markku Hautala. Artikkeli on luettavissa Hyvää Pataa -lehdestä tästä linkistä.

K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala kertoo kilpailun tuoneen Järvenpäähän runsaasti ulkomaisia turistiryhmiä, jotka haluavat tutustua yhteen maailman parhaista ruokakaupoista.

– Olen ylpeä saavutuksestamme! Se on kaupan koko henkilökunnan ansiota. Se, että tällainen koko maailman mittakaavalla pieni kauppa pienestä Järvenpään kaupungista, pienestä syrjäisestä maasta menestyy kansainvälisessä maailman parhaiden kilpailussa, on aivan huippujuttu!

Mark Gulyas vastaa KCM Järvenpään hevi-osastosta. Voit lukea ”Elämysmatka hevi-maailmaan” -artikkelin Puutarha-Sanomat lehden numerosta 4/2019, johon pääset tästä linkistä.

Hautala sanoo, että he ovatkäyttäneet kaupan kehittämiseen runsaasti aikaa ja voimavaroja ja suhtautuneet kaikkeen tekemäänsä pienintäkin yksityiskohtaa myöten intohimoisesti.

– Siksi onkin upeaa, että olemme saaneet tällaisen kansainvälisen tunnustuksen ja meidät on valittu maailman parhaimmaksi ruokakaupaksi, Markku Hautala kertoo.

– Kaupan jatkuva kehitystyö on minulle hyvin tärkeää. Haluan oppia uutta, ylittää itseni ja yllättää positiivisesti asiakkaani. Meillä Järvenpäässä on koko ajan käynnissä monta uuden asian kokeilua ja uudistusprojektia, ja pitkä lista ideoita odottaa lisäksi toteuttamistaan. Ensi keväänä aiomme muun muassa tehdä uudistuksia maito-osastollamme, Markku Hautala jatkaa.

– Olemme K-ryhmässä todella iloisia ja ylpeitä K-Citymarket Järvenpään voitosta. Kauppias Markku Hautala henkilökuntineen on tehnyt upeaa työtä kauppansa kehittämisessä. Tinkimätön työ asiakkaiden palvelemiseksi näkyy ja kantaa hedelmää. Intohimo uusien ideoiden kehittelyyn ja rohkeus kokeilla vievät koko päivittäistavarakaupan alaa eteenpäin, K-Citymarket-ketjun ketjujohtaja Ari Sääksmäki iloitsee.

Kilpailun finalistit julkaistiin heinäkuussa. Suomalainen kauppa oli ainoa finalisti Pohjoismaista. Muut finalistit olivat: Giant Heirloom, Philadelphia (USA), Sainsbury’s, Selly Oak (Iso-Britannia), Sam’s Club Now, Dallas (USA), Pão de Açúcar, São Paulo (Brasilia), SuperValu, Clonakilty (Irlanti) ja Fooby, Lausanne (Sveitsi).

IGD on kaupan alan tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio Isosta-Britanniasta, mikä vierailee vuosittain noin 1000 kaupassa ympäri maailmaa. He tekevät osasta vierailukaupoista kauppakierrosraportin, jossa arvioidaan kauppa. Lisäksi he järjestävät vuosittain Lontoossa kansainvälisen IGD Awards -kilpailun, jossa palkitaan vuoden parhaat ruokakaupat eri kategorioissa. K-Citymarket Järvenpää oli ehdolla vuoden parhaaksi ruokakaupaksi, jota monet pitävät kilpailun pääkategoriana.

—-

Puutarha-Sanomien numerossa   4/2019 oli K-citymarket Järvenpäästä ”Elämysmatka hevi-maailmaan” artikkel, linkki lehteen tässä

Hyvää Pataa -lehden numerossa 1/2018 oli K-citymarket Järvenpäästä ”Euroopan parasta ruokakauppaa” -artikkeli. Kauppias Hautala asetti tavoitteekseen olla Euroopan paras, mutta kaupasta tulikin maailman paras. Voit lukea artikkelin ilmaiseksi tästä linkistä.