HamppuFarmin tuotteet valittiin vuoden 2019 luomutuotteiksi

HamppuFarmin paahdettu hampunsiemen ja kuorittu hampunsiemen voittivat Luomuliiton 2019 vuoden luomutuotepalkinnon. Palkintojenjakotilaisuus pidettiin Finlandia-talolla 2.10. Luomuelintarvikepäivien yhteydessä.

HamppuFarmin yrittäjä Ville Virtanen tarkastelee puintivalmista hamppukasvustoa.

Kuluttajien ja Horeca-sektorin kiinnostus uusia kasvisproteiinituotteita kohtaan lisääntyy vuosi vuodelta ja yksi uusista kärkituotteista on ollut kotimainen öljyhamppu eri muodoissa. Asiantuntijaraati valitsi öljyhampusta kuoritun siemenen ja paahdetun hampunsiemenen vuoden luomutuotteeksi. Tuote taipuu moneen muotoon myös isoissa keittiöissä helposti ja syrjäyttää näin ulkomaiset tuontisiemenet.

HamppuFarmilla on 12 tuotetta kaupoissa.

Lounais-Suomen Marttilassa oleva Murtolan HamppuFarmi Oy on yritys, joka on tuotteistanut pelloilla kasvavasta öljyhampusta tuotteita vuodesta 2013 asti. Tuotteita on tällä hetkellä 12 kpl ja tuotteita myydään ruokakaupoissa koko Suomessa ja alkavasti Suomen rajojen ulkopuolella. Meidän tuotekehityksemme on tuomassa muutaman uutuuden vuonna 2020. Lähtökohtana on ollut juuri kotimaisuus ja tarjota valmiimpia tuotteita kuluttajille ja keittiöille kasvisproteiinista.

Puutarha-Sanomat -lehdessä nro 9/2018 on laaja artikkeli Murtolan HamppuFarmista otsakkeella ”Öljyhamppu tihkuu terveyttä”. Polku artikkeliin tästä, se on luettavissa näköislehdestä (kestotilaajille ilmainen, muille 5 €/lehti) Lehtiluukussa.