Silmusalaatit kierrätettäviin pakkauksiin

Silmusalaatit ovat saaneet uuden värikkään kierrätettävän pakkauksen. Täysin kierrätettävä kotimainen kartonkipakkaus korvaa entisen muovirasian. Uudessa pakkauksessa on jopa 95% vähemmän muovia aiempaan pakkaukseen verrattuna.

Samuli Laurikainen on mies Silmusalaatin takana. Puutarha-Sanomissa on julkaistu hänestä artikkeli numerossa 2/2016

Snafu Oy on kehittänyt pakkauksen ja uudet tekniset ratkaisut tuotantoprosessiin alusta alkaen yhdessä pakkausvalmistaja A&R Cartonin kanssa. Snafu Oy:n perustaja Samuli Laurikainen haluaa olla esimerkkinä isommille yrityksille ja on valmis jakamaan pakkausratkaisuun liittyvää tietoa muiden yritysten hyödynnettäväksi.

– Haluamme esimerkillämme kannustaa isompiakin firmoja kehittämään vastuullisia ratkaisuja. Ja toisaalta haluamme jakaa kokemuksiamme muiden hyödynnettäväksi. Tämä on nähdäksemme kaikkien etu, sanoo Samuli Laurikainen, mies Silmusalaatin takana.

Uudet pakkaukset ovat saaneet innoituksensa kuluttajien toiveista. Kartonkipakkauksessa on ohut muovikalvo, joka estää tuotteen nahistumisen ja ruokahävikin syntymisen, mutta ei estä pakkauksen kierrättämistä. Uudet kartonkipakkaukset valmistetaan lähellä kotimaisesta kartongista, jolloin pakkausten kuljetuksesta johtuvat hiilidioksidipäästöt ovat jopa 12 kertaa pienemmät yhtä rasiaa kohden aiempaan pakkaukseen verrattuna.

Uudet pakkaukset kuvaavat entistä paremmin Snafun maanläheistä ja hyväntuulista ideologiaa, ekologisuutta sekä vastaavat myös kasvavaan ympäristötietoisuuteen. Uudesta värikkäästä pakkausilmeestä vastaa markkinointitoimisto Roister Marketing Oy. Erikoisuutena pakkauksissa on se, että jokaisella tuotteella on kahdeksan erilaista pakkausta. Näin kuluttajille voidaan kertoa enemmän, esimerkiksi käyttövinkkejä ja tietoa vastuullisuudesta.

– Ensin etsittiin valmiita ratkaisuja ja kun niitä ei ollut niin piti lähteä kehittämään puhtaalta pöydältä jotain uutta, kertoo Samuli Laurikainen.

Parsakaali-silmusalaatti on jo tullut kauppoihin uusissa pakkauksissa.

Silmusalaatteja on neljä erilaista makua ja suutuntumaa. Kaikki Silmusalaatit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja, luomusertifioituja, vegaanisia ja gluteenittomia. Mitään lannoitteita, kasvinsuojelu- tai säilöntäaineita ei käytetä. Tuotteissa käytetään vain idätykseen tarkoitettuja, mikrobiologisesti testattuja luomusiemeniä, jotka pastöroidaan ennen idätystä.

Kaikkien neljän tuotteen osalta siirrytään kartonkipakkaukseen kevään aikana. Alfalfaa ja Parsakaalia on saatavilla uudessa pakkauksessa helmikuun aikana ja Tulista ja Rouskuvaa sen jälkeen, kun varastossa olevat muovipakkaukset on käytetty.

ALFALFA

Seos sisältää puna-apilan ja sinimailasen versoja. Maku on miedon hernemäinen, ja siksi se sopii hyvin myös lapsille salaatiksi. Hyvänä makuparina Alfalfa Silmusalaatille toimii esimerkiksi avokado.

TULINEN

Tulisuuden salaatille antaa japanilainen Daikon retikka -lajike. Toimii todella hyvin tortilloissa tai vaikka aasialaisen nuudelikeiton päällä. Sisältää retikan, puna-apilan ja sinimailasen versoja.

PARSAKAALI

Letkeän lempeä maku tulee parsakaalista. Puna-apila ja sinimailainen antavat annokselle ryhtiä, peittämättä parsakaalin kaalimaista ominaismakua ja tuoksua. Parsakaalin siemenet ovat erinomaista ravintokuitua ja sisältävät C-vitamiinia. Sisältää puna-apilan, sinimailasen ja parsakaalin versoja.

ROUSKUVA

Rouskuvan Silmusalaatin herneitä ja linssejä ei ole kasvatettu versoiksi asti, jolloin niiden rakenne säilyy miellyttävän rapeana. Erinomainen kasvisproteiinin lähde. Rouskuvaa Silmusalaattia voi syödä sellaisenaan tai laittaa salaatin sekaan. Sisältää herneen sekä vihreän ja punaisen linssin ituja.