K-Citymarket Helsinki Easton ja Ruoholahti auki 24/7

Kesko vastaa S-ryhmän haasteeseen pitää hypermarketit auki ympäri vuorokauden. K-Citymarket Helsinki Easton ja Ruoholahti pitävät 12.11.2018 lähtien ovensa auki ympäri vuorokauden.

K-citymarket Eastonin ruokakauppias Mika Timonen.

Ympäri vuorokauden auki olevissa kaupoissa on laajat, noin 50 000 tuotteen valikoimat, iso vaikutusalue, helppo saavutettavuus ja hyvät kulkuyhteydet.

– Vastaamme tällä uudistuksella hyvin laajan asiakasjoukon muuttuneisiin tarpeisiin. Asiakkaat vaativat kaupalta yhä joustavampia ratkaisuja, kuten laajempia aukioloaikoja, elämäntapojen muuttuessa yhä hektisemmiksi. K-Citymarketit Easton ja Ruoholahti jatkavat ympäri vuorokauden aukioloaikojaan myös vuodenvaihteen jälkeen, K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki toteaa.

– Tutkimuksemme mukaan 36 % asiakkaistamme kertoo, että heidän aikansa harvoin tai ei koskaan riitä kaikkeen, mitä he haluaisivat arjessaan tehdä. Seuraamme tarkasti, kuinka laajentuneet aukioloajat otetaan vastaan pääkaupunkiseudulla ja kuinka kuluttajakäyttäytyminen yleisesti kehittyy. Tulevaisuuden ruokakaupparatkaisut ovat erityisen kiinnostuksemme kohteina ja muitakin uusia asiakkaiden arkea helpottavia ratkaisuja tullaan varmasti näkemään tulevaisuudessa, Ari Sääksmäki kertoo.

Laajentuneiden aukioloaikojen toteutusta on suunniteltu yhteistyössä kauppojen henkilöstöjen kanssa. Yövuoroihin valitaan työntekijät vapaaehtoisuuteen perustuen. Moni työntekijä on ilmoittanut kiinnostuksensa yövuoroja kohtaan. Myös kaupan turvallisuuteen yöaikaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Muutkin K-Citymarketit ovat laajentaneet aukioloaikojaan asiakkaiden muuttuneen kuluttajakäyttäytymisen myötä. Jatkossa kaikki K-Citymarketit ovat auki vuoden jokaisena päivänä.

Kauppojen aukioloa rajoittanut laki kumottiin vuoden 2016 alussa, jolloin joitakin pieniä kauppoja siirtyi jatkuvaan aukioloon.  HOK-Elannon Prismoista Kannelmäessä oleva Kaari aloitti ympärivuotisen aukiolon vuoden 2016 joulumyynnin alkaessa. Toukokuussa 2018 ympärivuorokautiseen aukioloon siirtyivät Itäkeskuksen, Olarin ja Keravan Prismat. (Lue lisää Puutarha-Sanomat nro 7/2018)