DeliVerde ottaa käyttöön ruokahävikkiä vähentävän salaattipussin

Muovipussi, joka säästää luontoa ja vähentää ruokahävikkiä. Kuulostaa ristiriitaiselta, mutta on kaikkea muuta. Turkulaisen perheyrityksen DeliVerden laadustaan tunnetut salaatit pakataan jatkossa uudelleen avattavaan ja suljettavaan pussiin.

Uudelleen suljettavaa ja avattavaa salaattipussia voi käyttää myös muiden ruokien säilyttämiseen

– Suomessa myytävät yrtit ja salaatit on perinteisesti pakattu muovisiin avonaisiin kertakäyttöpusseihin. Avattava ja suljettava, uudelleenkäytettävä pussi vähentää muovijätteen määrää selvästi. Olemme ensimmäinen, joka tuo sellaisen salaattipussin markkinoille Suomessa, DeliVerden Liisa Lindroth sanoo.

Deliverden uusi pussi toimii kuin mikä tahansa uudelleen käytettäväksi suunniteltu pussi. Kun salaatin on syönyt loppuun niin pussin voi pestä ja sitä voi käyttää vaikkapa muiden muiden ruokien säilyttämiseen.

– Unelmani on se, että jonain päivänä ihmiset tulisivat kauppaan meidän kierrätetyn pussin kanssa ja pakkaisivat heviosastolla salaatit ja yrtit siihen. Realismia toki on, että siihen voi mennä vielä aikaa, arvelee Liisa.

Uudenlaisella pussilla on suuri merkitys myös salaatin säilyvyydelle.

– Meille maku ja laatu ovat erittäin tärkeitä. Koska täysikokoinen salaatti maistuu parhaalta, meidän salaattimme myydään sellaisina. Mutta koko suurta salaattia ei välttämättä kotikäytössä syödä kerralla. Uudella pussilla varmistamme, että salaatti pysyy jääkaapissa pidempään kosteana, freesinä, rapeana ja hyvän makuisena. Tämä taas vähentää ruokahävikkiä, Lindroth sanoo.