Viljelijän Avena Berner – uusi kotimainen kumppani

Apetit-konserniin kuuluva Avena Nordic Grain Oy ja Viljelijän Berner yhdistävät osaamisensa ja osto- ja myyntiorganisaationsa tuotantopanos- ja viljakaupassa. Kumppanuuteen perustuvaan toimintamalliin ei liity yritysjärjestelyjä, vaan toimintamallissa viljan ja öljykasvien hankintaa tehdään Avenan ja tuotantopanoskauppaa Bernerin lukuun.

Kalle Erkkola kertoo Bernerin ja Avenan kumppanuudesta.

Ostonjohtaja Kalle Erkkola Berneriltä kertoo, että yritykset yhdessä ovat suomalaisten viljelijöiden kotimainen kumppani vilja- ja öljykasvikaupassa sekä maatalouden tuotantopanosten käytössä ja hankinnassa.

– Toimimme jatkossa Viljelijän Avena Berner nimellä ja täysipainoisesti yhteistyö on käynnistynyt 1. elokuuta lähtien.

– Suomalainen maatalous- ja viljakauppa on viime vuosina kansainvälistynyt voimakkaasti. Haluamme yhdessä tarjota suomalaisille viljelijöille kotimaisen kumppanin tuotantopanosten hankintaan ja viljan ostoon, toteaa Erkkola.

Viljelijän Avena Berneriin kuuluu maatalous- ja viljakaupan osalta 30 asiantuntijaa sekä lisäksi ammattipuutarhakaupan osalta 10 asiantuntijaa.

– Asiantunteva ja tuttu henkilöstömme palvelee Sinua tutuissa toimipisteissä eri puolilla Suomea. Voimme tulevaisuudessa tarjota Sinulle entistä monipuolisemmin palveluita liittyen tuotantopanosten hankintaan ja käyttöön sekä vilja- ja öljykasvikauppaan.

– Sekä Avena että Berner tunnetaan vahvoina asiantuntijoina toimialoillaan ja yhdistämällä voimamme pystymme entistä paremmin palvelemaan viljelijöitä parhaan sadon puolesta, kertoo Avenan toimitusjohtaja Antti Snellman.

Kattavasta valikoimastamme löytyy mm. siemenet, kasvinsuojeluaineet, lannoitteet ja polttoaineet sekä uudet palvelut viljelytoimenpiteiden ja sadon laadun mittaamiseen. Laajasta vastaanottopisteiden verkostostamme löytyy varma ja hyvä toimituspaikka vilja- ja öljykasvisadolle. Toimintamallilla ei ole vaikutusta olemassa olevaan tuotantopanosten valikoimaan tai viljan ja öljykasvien vastaanottopisteisiin.