MTK avasi TöitäSuomesta.fi-palvelun

MTK avasi 12.4.2018 www.TöitäSuomesta.fi-palvelun. Tässä palvelussa yritykset, yhteisöt ja yksityiset ihmiset voivat tarjota erilaisia työtehtäviä. Palvelun kautta työttömät tai uusia töitä etsivät voivat löytyy itselleen sopivia tehtäviä.

Palvelu antaa työkalun myös TE-toimistoille ohjata työnhakijoita työllistymään sekä KELAlle mahdollisuuden seurata aktiivimallin vaatimusten täyttymistä.

Töitä voidaan tehdä sekä yrittäjänä että palkansaajana. Kirjanpito tai palkkatiedot ja niihin liittyvät verot ja velvoitteet hoituvat suoraan TöitäSuomesta-palveluun yhdistettyjen laskutus- ja palkkauspalveluiden avulla.

TöitäSuomesta-palvelu on tarkoitettu maaseudun töiden tekemisen helpottamiseksi ja ratkaisemaan maaseudun työllisyysongelmia.

Työn tarjoajan näkökulmasta palvelua voi käyttää työtehtävien tarjoamiseen sekä verokortilla töitä tekeville yksityishenkilöille tai laskutettaville yrityksille ja urakoitsijoille. Kun olet tarjoamassa töitä ensin rekisteröidyt palveluun, tunnistaudut pankkitunnuksillasi ja sitten syötät ilmoituksen tehtävästä. Tehtävät voi syöttää tunteina, päivinä tai kuukausina. Voit kunkin työtehtävän kohdalla määritellä ovatko nouto ja vienti, perehdytys, ruokailu ja jopa majoitus neuvoteltavissa olevia yksityiskohtia. Viime kädessä työn tarjoaja päättää kenet hakijoista hän valitsee työhön.

Työnhakijan näkökulmasta palvelua voi käyttää erilaisiin tehtäviin hakemiseen. Korvauksen voi palvelussa saada sekä yksityishenkilönä verokortilla tai oman yrityksen kautta laskutettuna. Kun olet hakemassa töitä ensin rekisteröidyt palveluun, tunnistaudut pankkitunnuksillasi ja alat hakea tarjottuihin työtehtäviin. Alkuvaiheessa tehtävät syötetään yksi päivä kerrallaan. Työn tarjoaja ilmoittaa kussakin työilmoituksessa erikseen ovatko nouto ja vienti, perehdytys, ruokailu ja jopa majoitus neuvoteltavissa olevia yksityiskohtia. Viime kädessä työn tarjoaja päättää kenet hakijoista hän valitsee työn tekemään.

CoReorient Oy:n kehittämä karttapohjainen palvelu toimii kännykällä, tabletilla tai tietokoneella, eikä vaadi erillisen mobiilisovelluksen asentamista. Palvelu on kehitetty erityisesti maaseudun yrittäjien ja töiden ehdoilla, ja se tarjoaa myös viranomaisille keinoja työnhaun tukemiseksi. Töitä voidaan tehdä sekä yrittäjänä että palkansaajana. Kirjanpito tai palkkatiedot ja niihin liittyvät verot ja velvoitteet hoituvat suoraan TöitäSuomesta-palveluun yhdistetyn laskutus- ja palkkauspalvelun avulla.