”Kukkien ostajat ovat uskollista väkeä”

Kukkien kaupassa on kaksi sesonkia ylitse muiden: toukokuu ja joulukuu. Nyt kasvatetaan joulukukkia, mutta myös valmistaudutaan uuteen kesäkukkasesonkiin. Jarmo Lemström Schetelig Oy:stä tuntee kukkamarkkinoiden sykkeen. Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 9/2017 on Jarmon haastattelu, klikkaa näköispainokseen tästä.

[PUUTARHA-SANOMAT: VANTAA]

Viljelijät tuntevat Scheteligin Jarmo Lemströmin erinomaisena viljelytietäjänä ja intomielisenä kukkien puolesta puhujana. Nykyisin hän on hankintajohtajana vastaten tiimeineen niin puutarha-alan ammattilaisten kuin harrastajienkin tarvitsemien siementen, taimien ja viljelytarvikkeiden hankinnasta.

– Olen kuitenkin säilyttänyt itselläni kourallisen viljelijäasiakkaita, jotta tuntuma elävään elämään säilyy, naurahtaa Jarmo.

Jarmo kuvaa mennyttä kesäkukkakautta yllättävän hyväksi kevään olosuhteisiin nähden.

– Toukokuussakin oli vielä kylmää eikä kauppa lähtenyt käyntiin. Asiakkaat jaksoivat odottaa kolme viikkoa ilmojen lämpenemistä ja tehdä ostoksensa sitten.

Lemströmin mukaan kukkien ostajat ovat käsittämättömän uskollista väkeä.

– Verrataanpa vaikka vaatekaupan asiakkaisiin. Kun säät eivät salli sesongin alkavan ajallaan, jäävät vaatteet myymättä. Kukka-asiakkaat jaksoivat odottaa, että pääsevät ostamaan. Olemme hienolla alalla.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomat -lehden numerosta 9/2017, pääset lehden digitaaliseen näköispainokseen tästä (lehden hinta 5 €).

Videolla Jarmo kertoo ensi kauden kesäkukkatarjonnasta.