Kassakasvikset innostavat terveellisiin heräteostoksiin

S-ryhmän ruokakauppojen kokeilu tuo naposteltavat kasvikset kassojen läheisyyteen. Tavoitteena on tehdä terveelliset välipalavalinnat entistä helpommiksi.

Kahden kuukauden mittaisessa kassakasvikset kokeilussa on mukana neljä S-ryhmän ruokakauppaa.Kuva: Lari Lappalainen

Nyt alkavassa kahden kuukauden mittaisessa kokeilussa on mukana neljä S-ryhmän ruokakauppaa: S-market Pohjois-Tapiola Espoosta, S-market Goodman Hämeenlinnasta sekä S-market Pendoliino ja Prisma Kaleva Tampereelta.

Idea kassakasviksista on alkuaan Närpiön Vihannekselta. Valikoimajohtaja Antti Oksa S-ryhmän vähittäiskaupasta toteaa, että kesällä julkistetussa Ruokamanifestissa S-ryhmä naulasi muutaman selkeän tavoitteen: haluamme, että suomalaiset syövät nykyistä enemmän kasviksia, ja että etenkin lapsille suunnattuihin tuotteisiin saataisiin lisää terveellisiä vaihtoehtoja.

– Kassakasvikset vastaavat näistä molempiin. Odotamme mielenkiinnolla, miten asiakkaat ottavat kokeilun vastaan.

Kassojen tuntumassa on tarjolla erilaisia kotimaisia napostelukasviksia miniporkkanoista tomaatteihin. Tarjontaa täydennetään hedelmäsekoituksilla ja marjoilla.  Valikoima ei ole kiveen kirjoitettu, ja esimerkiksi paikallisten viljelijöiden uusia tuoteideoita otetaan innolla vastaan.

Antti Oksa

– Kysyntä tämäntyyppisille vaihtoehdoille kasvaa, sillä samalta tuotteelta haetaan ratkaisua moneen tarpeeseen. Trendipuolella jatkuvassa nousussa ovat terveellisyys sekä nopeat ja helpot vaihtoehdot. Haemme näihin tarpeisiin lisää erityisesti kotimaisia tuotteita, Antti Oksa kertoo.

Päätökset kokeilun laajentamisesta muihin kauppoihin tehdään testijakson päätyttyä.