Helsingin Myllyn tuorepuuro Lidlin kisan voittajaksi

Helsingin Mylly ja heidän Helsinki Mills Overnight Oats Mix -tuorepuuronsa on valittu elintarvikeyrityksille järjestetyn Viedään Suomi-ruoka maailmalle! -kilpailun voittajaksi.

Helsingin Myllyn edustajia Lidlin vientikisan finaalissa.

Voittajan lisäksi kilpailussa jaettiin kunniamainintoja. Kotimaisen työllisyyden arvostamisen kunniamaininnan sai Linkosuon Leipomo, kun taas suomalaisen raaka-aineen käytöstä kunniamaininta meni HKScan Finlandille. Goodio Oy palkittiin puolestaan markkinointiosaamisestaan.

Helsingin Mylly Oy ja heidän tuorepuuronsa Helsinki Mills Overnight Oats Mix valittiin voittajaksi 11 finalistin joukosta 12.10. Lidlin ruokavientiseminaarissa Finlandiatalossa.

– Helsingin Myllyn kilpailutuote Helsinki Mills Overnight Oats Mix vastaa kaikkiin maailmalla vallitseviin terveystrendeihin ja se on pitkälle jalostettu, suomalaisista raaka-aineista tehty. Tuotteella on todellista vientipotentiaalia ja yritykseltä löytyy kykyä markkinoida sitä. Maailmalla ei ole käytännössä markkina-aluetta, jonne tuote ei sopisi, sanoo raadin jäsenenä toiminut Lidl Suomen kaupallinen johtaja Timo Hansio

Lidl maksaa voittajayritykselle vientiä edistävän henkilön palkan vuodeksi ja auttaa yritystä avaamaan ovia vientiin. Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin odottaa innolla Lidlin kanssa tehtävää yhteistyötä ja siitä saatavaa viennin vauhditusta.

– Olemme tehneet vientiä jo ennen kisaa, mutta tämä voitto antaa lisäpotkua ja intoa jatkaa tätä työtä. Haluamme olla viiden vuoden päästä maailman suurin lisäarvollisten kauratuotteiden jalostaja. Tämä kisa oli juuri sitä, mitä Suomi tarvitsee ja sen voittaminen on meille suuri kunnia, Kumlin sanoo ja omistaa voiton edesmenneelle isoisälleen.

Viedään Suomi-ruoka maailmalle! -kisan voittajan viennin edistymistä seurataan koko tulevan vuoden ajan Lidl Suomen kanavissa.

Voittajan lisäksi kilpailussa jaettiin kunniamainintoja kotimaisen raaka-aineen käytöstä, työllistämisestä sekä markkinointiosaamisesta. Suomalaisen raaka-aineen käytön kunniamaininnan sai HKScan Finland tuotteellaan Pork Meat Omega-3 No Antibiotics Ever .

– Kyseessä on aidosti innovatiivinen tuote, jonka kehityksessä on ollut mukana suomalaiset maatilayrittäjät. Tuotteessa yhdistyy suomalaisen ruoantuotannon vahvuudet eli turvallisuus, laatu ja puhtaus, sanoo kunniamaininnan jakanut Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton puheenjohtaja Juha Marttila.

Linkosuon Leipomo ja Sour Cream Ruislastut palkittiin kotimaisen työllisyyden ja elintarvikeosaamisen arvostamisen kunniamaininnalla.

– Linkosuon Leipomo on perheyritys, jonka arvoina ovat laatu, periksiantamattomuus ja rohkeus. Vaikka he ovat perinteinen yritys, he ovat uskaltaneet uusiutua ja kehittää toimintaansa. Lisäksi he ovat hyvä työnantaja, joka työllistää Suomessa ja panostaa henkilöstönsä hyvinvointiin, perustelee kunniamaininnan jakanut Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja.

Lisäksi Goodio Oy ja sen luomuraakasuklaa saivat kunniamaininnan taitavasta tuotteistamisesta, oivaltavasta pakkaussuunnittelusta ja vahvasta markkinointiosaamisesta.

Kilpailun voittajan valitsi asiantuntijaraati, johon kuuluivat Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton puheenjohtaja Juha Marttila , Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja, Finpron elintarviketoimialan johtaja Esa Wrang , suomalaista ruokakulttuuria edistävän Elo-säätiön johtaja Seija Kurunmäki, juontaja, toimittaja ja kolumnisti Tuomas Enbuske , hallitusammattilainen ja markkinoinnin konkari Anne Korkiakoski sekä Lidl Suomen kaupallinen johtaja Timo Hansio ja Lidl Suomen ostopäällikkö Riikka Nordqvist.

Kovatasoisen kisan 11 finalistia olivat:

 • Disas Caviar Oy Ltd: Savukirjolohimousse
 • HKScan Finland Oy: Pork Meat Omega-3 No Antibiotics Ever
 • HoviRuoka Oy: Gluteeniton Mustapapupihvi
 • Verso Food Oy: Härkis Original
 • Elixi Oil Oy: Elixi Makurouheet
 • Glutzero Finland Oy: Glutø – gluteeniton ja vegaaninen tuorepasta
 • Linkosuon Leipomo Oy: Ruislastu Sour Cream
 • Helsingin Mylly Oy: Helsinki Mills Overnight Oats Mix
 • Goodio Oy: Luomuraakasuklaa
 • Finn Spring Oy: Spring Aqua Premium -lähdevesi
 • Altia Oyj: Koskenkorva Vodka