Myllyvainion Peruna vaihtoi omistajaa

Helmikuussa 2017 aloittivat uudet omistajat Myllyvainion Peruna Oy:ssä. Vuosi sitten Janne Lukkarilalla ei ollut tietoa, että hänestä tulee Myllyvainion Perunan omistaja.

Janne Lukkarila käynnisti perunan varastoon nostoon syyskuun 5. päivänä. Lajikkeena oli Bellarosa.

– Menin sinne viime syksynä hieromaan istutuskonekauppaa. Tulikin ilmi, että koko yritys olisi myytävänä.

Janne kertoi sanoneensa, ettei hän yksin uskalla ruveta, vaan kaveri pitäisi hommata. Jannen puoliso on sairaanhoitajana.

– Tuli mieleen Jarkko Pajunpää, koulukaveri. Esitin asian hänelle, ja niin molemmat luovuimme karjasta ja päätimme keskittyä perunaan.

Molemmat asuvat Lohtajalla ja ovat 38-vuotiaita. Janne oli viljellyt jo neljänä vuonna perunaa, mutta Jarkko ei. Työnjaoksi muodostui, että Janne ryhtyi vastaamaan viljelystä ja Jarkko kauppajakelusta.

Myllyvainion Perunan aiemmat yrittäjät Markku ja Eero Nevanperä olivat aloittaneet perunatuotannon 90-luvun puolivälissä ja osakeyhtiömuotoisena yritys oli perustettu 2002.  Yrityksen viime vuosien liikevaihto on ollut 200 000 tuntumassa ja tulos noin 60 000 plussalla.

– Ostimme yritysnimen, koneet ja laitteet. Pakkaamon, varaston ja pellot vuokrasimme, kertoo Janne.

Jannella ja Jarkolla on käytössä 250 hehtaaria peltoa, josta perunalla on 85 hehtaaria. Lue koko juttu Puutarha-Sanomien numerosta 8/2017 sekä muut perunateemaan liittyvät jutut tästä linkistä (lehden hinta 5 €).