Äänestä Suomen Paras HeVi-kauppa

Nyt valitaan Suomen parhaat hedelmä- ja vihannesosastot. Finaaliin on päässyt 3 kauppaa hypermarketsarjaan ja 3 kauppaa marketsarjaan. Puutarha-Sanomat ammattilehti järjestää nyt kilpailun kolmatta kertaa. Suurten kauppojen finaaliin valittiin kaksi hypermarkettia Helsingistä ja yksi Oulusta. Marketsarjan finaaliin nostettiin kaksi kauppaa pääkaupungista ja yksi Itä-Suomesta.heviaVoit äänestää mielestäsi parasta kauppaa kummastakin sarjasta kilpailusivustolla osoitteessa www.puutarha-sanomat.fi. Äänestäneiden kesken arvotaan 200 euron lahjakortti äänestäjän haluamaan ruokakauppaan. Klikkaa äänestykseen tästä.

Hypermarket-sarjan finaalissa ovat

K-citymarket Itäkeskus

K-citymarket Itäkeskus on rakennettu liki 40 vuotta sitten ja kauppa pääsee uusiin tuplaten isompiin tiloihin ensi vuonna. Kauppiaina ovat Mika ja Anne Timonen ja hevi-päällikkönä Natalia Chornikova. Hevi-osaston koko on 400 neliötä ja hevin osuus on 14 prosenttia ruokakaupan myynnistä.

Prisma Kaari Kannelmäki

Prisma Kannelmäki on kauppakeskus Kaaren veturi ja se sijaitsee Kehä I:n varrella. Joulukuussa Prismaa aiotaan pitää auki ympäri vuorokauden. Prismajohtaja on Ilkka Riiali ja hevi-vastaava on Olga Siponen. Prisman ruokakaupan koko on 6500 neliötä, josta hedelmillä ja vihanneksilla on runsaat 500 neliötä. Hevin osuus päivittäistavaramyynnistä oli viime vuonna 12,8 prosenttia.

K-citymarket Kaakkuri, Oulu

Risto ja Ritva Kontturi ovat kauppiaina K-citymarket Kaakkurissa, joka sijaitsee 8 kilometriä Oulun keskustasta etelään. Hevi-vastaava on Jaana Elovuoma. Hevi on hypermarketissa ollut hyvässä kasvussa ja tänä vuonna sen myynnin osuus on ollut 11,7 prosenttia. Massapöytiä on hevissä 32, jotka on järjestetty kahdeksaan yksikköön.

Market-sarjan finaalissa ovat

S-market Bulevardi

S-market Bulevardi sijaitsee Helsingin Hietalahdessa entisen Sinebrychoffin panimon paikalla. Marketpäällikkö on Henri Kaksonen ja hevi-vastaava Jetta Lindholm. Ruokakaupan myyntiala 1400 neliötä ja hevin osuus päivittäistavaramyynnistä viime vuonna oli 15,2 %.

K-supermarket Kasarmi

Viime keväänä avattiin Helsingin Hesperiankadulla entisen autokomppanian tiloissa K-supermarket Kasarmi. Kauppiaina ovat Anne ja Pasi Saarinen ja hevistä vastaa Annen rinnalla Kirsti Ojala. Kokovuotista hevi-myynnin osuutta ei vielä ole, mutta viikoittain Kasarmi on ollut K-supermarketketjun kärjessä.

S-market Siilinjärvi

S-market Siilinjärvi sijaitsee parikymmentä kilometriä Kuopion pohjoispuolella. Myymälä pääsi pari vuotta sitten uuteen liiketaloon. Myymäläpäällikkö on Sari Stenfors ja hevistä vastaa Sari Astikainen. S-market Siilinjärven myyntiala on 2700 neliötä eli se on suurin osuuskauppa PeeÄssän marketeista. Hevin myyntiosuus on viime vuonna ollut 10 prosenttia.

Hevi-Gaalassa julkistus

Suomen Paras Hevi hypermarket- ja marketsarjoissa julkistetaan 18.1.2017 järjestettävässä HeVi-Gaalassa. Se järjestetään Helsingin Teurastamon Kellohallin Flavour-studiossa. Samalla julkistetaan myös Vuoden LuomuHeVi-kauppa.

Puutarha-Sanomat kutsuu Gaalaan kaikkia hevi-ketjuun kuuluvia: tuottajia, jalostajia, tukkuja ja vähittäiskauppaa. Tapahtumalla kunnioitetaan kasvisten parissa tehtävää työtä. Ohjelmassa on maittavaa ruokaa, juomaa, juhlaesitelmä ja musiikkiesityksiä.

Gaalaillan hinta tarjoiluineen 95 €/henkilö. Ilmoittautumiset 12.1.2017 mennessä sähköpostilla toimitus@puutarha-sanomat.net

Hevi-Gaala järjestetään 18.1. Teurastamon Kellohallissa, Flavour studiossa.
Hevi-Gaala järjestetään 18.1. Teurastamon Kellohallissa, Flavour studiossa.