K-Ruoka palkinnot parhaille Suomessa

K-Ruoka Awards on palkinnut ensimmäistä kertaa ruokamaailman parhaat uutuudet, kiinnostavimmat ihmiset ja puhuttavimmat ilmiöt seitsemässä kategoriassa. Voittajat selvisivät yleisöäänestyksessä, jossa annettiin yhteensä lähes 232 000 ääntä. Äänestys toteutettiin lokakuussa K-Ruoka.fi -palvelussa.

– Ruoka kiinnostaa ehkä enemmän kuin koskaan. Se ei ole vain ruokaa, joka täyttää vatsan, vaan tarinoita pienviljelijöistä, yrittäjyydestä, tai tiedonjanoa uusimmista villityksistä ja hittituotteista. Suomessa tehdään ruokaan liittyen upeita asioita ja innovaatioita, joiden tekijät ansaitsevat kunnianosoituksen, kertoo markkinointijohtaja Teija Nesterinen Keskon päivittäistavaratoimialalta.

Kilpailun voittajat

Vuoden uutuustuote: Fazer juuresleivät

Vuoden uutuustuote on ajankohtainen tuote, joka vastaa johonkin vallalla olevaan ruokatrendiin, on uusi innovaatio tai on vuoden aikana puhututtanut kuluttajia.

Juureksilla rikastetut leivät valtasivat tänä vuonna tilaa leipähyllyistä. Fazerin juuresleivissä kolmasosa jauhoista on korvattu juureksilla ja pavuilla.

 

Vuoden lähituottaja: Pesolan pihviliha

Vuoden lähituottaja on paikallinen tuottaja, jonka erinomaisuudesta koko Suomen pitäisi tietää. Voiton vei Pesolan pihviliha 34% äänistä.

Savolainen Pesolan Pihviliha myy vain omalla tilalla syntyneiden ja kasvaneiden nautojen lihaa. Aitous, hyvä ruokinta, otolliset kasvuolosuhteet ja Niskasen Antin yhteisöllinen toiminta tuottivat voiton tässä tiukassa kilpailusarjassa.

Vuoden K-Ruoka yhteistyöblogi: Pala kakkua

Vuoden K-Ruoka -blogi tarttuu rohkeasti ilmiöihin ja trendeihin. Eniten ääniä keräsi Loimaan K-citymarket-kauppiaan Mari Koenkydön Pala kakkua -blogi.

K-citymarket Loimaan kauppias Mari Koenkydön Pala Kakkua -blogissa on kotoisia ja helppoja perusruoka- ja leivonnaisreseptejä. Blogin suosituimmaksi reseptiksi on noussut Marin Nutella-juustokakku. Kauppias iloitsee, kun saa asiakkailta kiitosta onnistuneista resepteistä.

Vuoden paikallinen ruokavaikuttaja: Teppo Ylä-Hemmilä, Viipurilainen Kotileipomo

Paikallinen ruokavaikuttaja on edistänyt kotiseutunsa ruokakulttuuria ja hänellä on asiantuntemusta, asennetta ja näkemystä ruoasta. Kategorian voiton nappasi Teppo Ylä-Hemmilä.

Hän on julistanut leipureidensa kanssa leipävallankumouksen, jonka tarkoituksena on palata leivän leipomisen juurille. Teppo on myös Puhtikauravoimajuomajauheen isä ja uudenlaista ajattelua edustava paikallinen vaikuttaja.

Vuoden Pirkka: Majakanvartija

Vuoden Pirkka on henkilö, joka toimii Pirkan arvojen mukaisesti: Hän on kaikin puolin reilu ja rehti, edistää hyvinvointia ja nauttii hyvästä ruoasta. Kategorian voiton vei Pirkan joulufilmin majakanvartija-hahmo.

Pirkka joulufilmissä majakanvartijaa näytellyt Teemu Potapoff tuumii roolihahmonsa olevan eräänlainen uuden ajan joulupukki, joka omalla toiminnallaan luo perinteitä ja edistää hyvän joulumielen syntymistä kutsuen monimuotoiset ruokaseurueet katsomaan jouluvalojen syttymistä.

Vuoden K-ruokakauppa: K-supermarket Jakomäki

K-supermarket Jakomäen kauppias Tommi Utti. Kaupasta on juttu Puutarha-Sanomien numerossa 8/2015.
K-supermarket Jakomäen kauppias Tommi Utti. Kaupasta on juttu Puutarha-Sanomien numerossa 8/2015.

 

Suomen parhaassa ja inspiroivimmissa K-ruokakaupassa käyminen on elämys. Kaupassa on ystävällisin asiakaspalvelu, laatua pursuavat tuoreosastot ja sinulle sopiva tuotevalikoima paikallisin erikoisuuksin. Kategoriassa annettiin 34039 ääntä, joista huikeat 41,5% sai K-supermarket Jakomäki.

Kauppias Tomi Utti on erityisen ylpeä kauppansa hyvästä työilmapiiristä ja lihatiskistä. Tarjonnasta löytyy erikoisuuksia, kuten sammakonreisiä, kengurua ja krokotiiliä.

 

Vuoden ruokailmiö: Nyhtökaura

Vuoden ruokailmiö mullisti ruokamaailmaa vuonna 2016 ja on helpottanut merkittävästi monen arkea. Voittoon nousi Nyhtökaura.

Suomalainen innovaatio, nyhtökaura on lihan rakennetta muistuttava vegaaninen vaihtoehto, jonka suosio yllätti monet. Ekologisesti valmistettu nyhtökaura on ympäristöystävällinen valinta, ja se vastaa trendinä oleviin proteiini- ja kasvisruokabuumeihin. Tuotteessa on noin 30 prosenttia proteiinia, mikä on enemmän kuin esimerkiksi kananrinnassa.

Ruokailmio

K-Ruoka Awardsin tuomaristo palkitsi lisäksi erityismaininnalla K-supermarket Torpparinmäen kauppiasveljekset Ilari ja Teemu Tikkalan innokkaasta toiminnasta ja aktiivisesta some-käyttäytymisestä K-Ruoka Awardsin kampanjoinnissa.