SULKY-levittimiin lisävarusteita

 Olli Rauhala Turun Konekeskuksesta kertoo, että SULKY on kehittänyt uudet X40+ ja X50+ -mallistojen nostolaitelevittimet.

–Tämän malliston koneissa on nyt kaksi uutta varustelua, jotka tekevät levittimien käytöstä entistä helpompaa ja parantavat niiden suorituskykyä.

Sulky-levittimien mallit: X40+: 1900 l - 3000 l, levitys 44 m asti X50+: 2400 l - 4000 l, levitys 50 m asti
Sulky-levittimien mallit: X40+: 1900 l – 3000 l, levitys 44 m asti
X50+: 2400 l – 4000 l, levitys 50 m asti

Rauhalan mukaan uusi rullattava suojapeite on saatavana lisävarusteena kaikkiin malleihin.

– Suojapeitteen toimintaa voidaan ohjata hydraulisesti traktorin ohjaamosta. Tämä toiminto auttaa koneen kuormauksessa ja tekee siitä yksinkertaisen toimenpiteen varsikin, jos kuormauksessa ei ole mukana avustavaa henkilöä.

Toisena lisävarusteluna on keskitetty, hydraulisesti ohjattava reunalevityksen ohjain.

– Tällä laitteella voidaan laadukkaasti levittää pellon reunoilla, sillä reunan puolella virtauksen suljin voidaan sulkea. Laite on erittäin käyttökelpoinen nurmella tai viljalla ja se on hyvä lisäratkaisun reunalevityksen ongelmiin.

SULKYn X40+ ja X50+ -mallistossa on nyt ISOBUS-malleissa varusteena TRIBORD 3D reunalevitysjärjestelmä vakiona oikealla puolella ja lisävarusteena vasemmalla puolella.

– TRIBORD 3D -järjestelmää voidaan käyttää ajouralta ja levitys voidaan koska tahansa kytkeä pois päältä, jolloin saadaan sadon optimointiin sopiva ympäristöystävällinen levitys poistumatta traktorin ohjaamosta, kertoo Rauhala.