Maatalousaloille neuvottelutulos

Puuliiton maatalousaloille syntyi tiistaina kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos. Tulos koskee maatalouselinkeinojen, puutarha-alan, turkistarhaus-alan ja viher- ja ympäristörakentamisalan työehtosopimusta. Sopimus kattaa työajan pidennyksen, joka on toteutettu leikkaamalla työajan lyhennystä 24 tunnilla.

Maaseudun Työnantajaliiton Veli-Matti Rekola ja Puuliiton Jyrki Ala-Partanen väänsi leikkimielisesti kättä Lepaan messuilla.
Maaseudun Työnantajaliiton Veli-Matti Rekola ja Puuliiton Jyrki Ala-Partanen väänsivät leikkimielisesti kättä Lepaan messuilla.

Neuvottelutulos koskee noin 20 000 maatalousalojen työntekijää. Mikäli kilpailukykysopimus syntyy, työehtosopimus tulee voimaan 1.2.2017 ja päättyy 31.1.2018.

Puuliiton hallitus päättää kaikkien kilpailukykysopimusten mukaisten neuvottelutulosten hyväksymisestä tai hylkäämisestä 31.5. pidettävässä kokouksessa. Päätöksenteon taustalla ovat viime maaliskuussa päätetyt reunaehdot.

– Puuliitto irtaantuu sopimuksesta, mikäli Sipilän hallitus ei toteuta toimiaan kilpailukykysopimuksen mukaisesti. Edellytyksenä on myös se, että Puuliiton kaikkien työehtosopimusten sovellutusneuvotteluissa päästään liittoa tyydyttävään ratkaisuun toukokuun loppuun mennessä, uhkaa varapuheenjohtaja Jyrki Ala-Partanen.