K-citymarket Tammiston katolle tulee aurinkovoimala

Kesko ja Solnet Green Energy Oy ovat sopineet rakentavansa aurinkovoimalan Vantaalla sijaitsevan K-citymarket Tammiston kiinteistön katolle. Aurinkovoimalan rakentaminen alkaa toukokuussa ja aurinkosähkön tuotanto on täydessä käynnissä jo kesäkuun lopussa.

K-supermarket Jättijako laajeni huhtikuussa 2011 K-citymarket Tammistoksi.
K-supermarket Jättijako laajeni huhtikuussa 2011 K-citymarket Tammistoksi.

– Vähennämme toiminnastamme syntyviä hiilidioksidipäästöjä energiatehokkailla ratkaisuilla ja siirtymällä uusiutuviin ja vähähiilisiin energiamuotoihin. Haluamme edistää uusiutuvan energian tuotantoa. K-citymarket Tammiston katolle rakennettava aurinkovoimala on hieno edistysaskel ympäristötyössämme, sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

K-citymarket Tammiston voimalasta tulee Suomen suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala. Aurinkovoimalan huipputeho on 503 kWp (kilowatt peak).

Kiinteistön katolle asennetaan lähes 1 600 aurinkopaneelia. Huipputuotannon aikaan aurinkoisena kesäpäivänä aurinkovoimalalla katetaan noin puolet kiinteistön sähkön kulutuksesta.

– Hankittava aurinkovoimalajärjestelmä on ns. älykäs voimala. Älykkyys takaa parhaan tuoton kaikissa olosuhteissa sekä alhaiset elinkaarikustannukset, sanoo rakennuttamis- ja ylläpitojohtaja Jukka Anttila Ruokakeskosta.

Asiakkaat voivat ladata sähköautonsa aurinkovoimalla

K-citymarket Tammiston asiakkaat voivat seurata aurinkoenergian tuotantoa reaaliaikaisesti kaupan näyttötauluilta.

Kaupan seinustalla olevasta sähköautojen latauspisteestä voi jatkossa ladata sähköautonsa aurinkovoimalla. Auton lataus onnistuu etäluettavalla K-Plussa-kortilla ja on asiakkaalle maksutonta.

– Tammiston seutu on pääkaupunkiseudun vilkkaimpia kauppapaikkoja. Rakentamalla aurinkovoimalan meille tärkeään kauppapaikkaan, K-citymarket Tammistoon, haluamme kertoa asiakkaillemme vastuullisuustyöstämme. Kun tarjoamme sähköautojen omistajille mahdollisuuden ladata ostosreissun yhteydessä autonsa aurinkovoimalla, autamme myös asiakkaitamme pienentämään omia ympäristövaikutuksiaan, sanoo Matti Kalervo.