Vantaalla sijaitseva K-citymarket Tammisto valittiin Suomen Parhaimmaksi HeVi kaupaksi 2016 hypermarkettien sarjassa vuonna. Se valittiin myös parhaimmaksi luomuvihannesten ja -hedelmien kaupaksi. Marketsarjassa parhaimmaksi arvioitiin turkulainen S-market Wiklund Herkun hedelmä- ja vihannesosasto.

Ammattilehti Puutarha-Sanomat järjesti toisen kerran kilpailun Suomen parhaasta hedelmä- ja vihanneskaupasta. Kilpailun finaalissa kisasi kuusi kauppaa, joista yleisö pääsi videoiden perusteella äänestämään parasta. Kilpailu oli tasainen, ja asiantuntijaraati nosti K-citymarket Tammiston ja S-market Wiklund Herkun voittajiksi.
Pro Luomun asiantuntijaraati valitsi HeVi-kilpailun finalisteista parhaiten luomuvihanneksia ja -hedelmiä tarjoavan kaupan. K-citymarket Tammisto sai tuplavoiton, kun luomupalkintokin meni sille.
Osaava henkilökunta varmistaa laadun
Hedelmä- ja vihannesosastoa pidetään ruokakaupan tärkeimpänä, sillä asiakkaat valitsevat usein ostospaikkansa hedelmien, vihannesten, marjojen ja perunan laadun, tuoreuden ja hyvän esillepanon perusteella.
– Houkuttelevat HeVi-osastot lisäävät kasvisten kulutusta. Kasvisten tuotantoketju viljelijästä kaupan henkilökuntaan saakka tekee siten kansanterveydellisesti tärkeää työtä, painottaa päätoimittaja Jouko Tikkanen.
Kaikissa finaaliin valituissa kaupoissa työskenteli ammattitaitoinen henkilökunta, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä kasvisten laadun eteen. K-citymarket Tammiston HeVistä vastaa Heidi Kiiskinen ja luomutuotteista Anna Osenius. S-market Wiklund Herkun HeVi-vastaava on Harriet Koskenmäki.

Hevi on myydyin luomutuoteryhmä
Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila toteaa, että parhaan LuomuHeVi-kaupan valinnalla halutaan kiinnittää huomiota siihen, että laadunvalvonta on tärkeää myös luomuhyllyssä.
– Hedelmät ja vihannekset ovat jo Suomen myydyin luomutuoteryhmä, ja niiden kulutuksen arvioidaan kasvavan voimakkaasti myös jatkossa. Kauppojen kannattaa ehdottomasti tarttua tähän ja tarjota kuluttajille sitä mitä he haluavat: maukkaita ja laadukkaita luomutuotteita, jotka on laitettu houkuttelevasti esille, hän muistuttaa.

HeVi-Gaalassa herkkua
Voittajat julkistettiin keskiviikkona 20.1.2016 Helsingissä pidetyssä HeVi-gaalassa. Tapahtuma oli Helsingin Teurastamon Flavour-studiossa. Ravintoloitsija Matti Santala henkilökuntineen oli loihtinut maittavat puitteet gaalaan. Tervetulodrinkissä oli kuutta marjaa. Salaatteina oli lehtikaalimanteli-, endiivipäärynä-, rosmariinhunaja-juures- ja vihersalaatti.
Lämpiminä ruokina tarjottiin kokonaisena paistettu härän sisäfileettä maustetussa paistoliemikastikkeessa, paahdettu kukkakaalia ja ohraa, bataatti-haricotpapupaistosta. Jälkiruokana oli suklaakakkua ja vadelmaa sekä Helsingin kahvipaahtimo kahvia.
Laulaja Minna Vainionpää viritti säestäjineen gaalaväen juhlatunnelmaan esittämällä mm. chansoneja.
