Kaupan liitot yhdistävät voimiaan

Kaupan liitto, Päivittäistavarakauppa ry ja erikoiskaupan liitot yhdistävät toimintoja ja resursseja vahvistaakseen kaupan alan edunvalvontaa. Vuoden 2016 alusta Kaupan liiton elinkeinopoliittinen edunvalvonta jaetaan kahteen ryhmään: erikoiskauppaan ja päivittäistavarakauppaan.

Toimitusjohtaja Juhani Pekkala tähtää entistä vaikuttavampaan edunvalvontaan.
Toimitusjohtaja Juhani Pekkala tähtää entistä vaikuttavampaan edunvalvontaan.

Kaupan liiton uudessa johtoryhmässä päivittäistavarakauppaa edustaa eMBA Kari Luoto, 47, joka jatkaa myös Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtajana.

Johtoryhmässä erikoiskaupan toimialaryhmästä vastaa HTM, LL.M., M.Sc Tuula Loikkanen, 45, joka on myös Muotikaupan liiton toimitusjohtaja.

–Kaupan edunvalvonnan tiivistäminen on erittäin tärkeää. Nyt alkava yhteistyö on merkittävä askel kohti Suomen suurimman toimialan vaikuttavampaa edunvalvontaa, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala sanoo.

Lisäksi Kaupan liitto on vahvistanut edunvalvontaansa nimittämällä erikoiskaupan liittojen asiantuntijoita myös Kaupan liiton asiantuntijoiksi.

OTK Katriina Jaakkola, 45, on nimetty kuluttaja-asioiden asiantuntijaksi. Hän toimii liiton kuluttajavaliokunnan sihteerinä ja vastaa liiton sisäisestä hallinnosta liiton johtoryhmässä. Jaakkola on myös edelleen Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja.

Vestonomi Meri Karppanen, 35, on nimitetty tiedottajaksi. Karppanen toimii myös Muotikaupan Liiton viestintäpäällikkönä.

MBA Panu Tast, 47, on nimitetty maksuvälineasiantuntijaksi ja liiton maksuvälinevaliokunnan sihteeriksi. Tast toimii edelleen Suomen Optisen Toimialan toimitusjohtajana.

Tradenomi Heini Pennanen, 37, on nimitetty markkinointikoordinaattoriksi. Pennanen on myös Sisusta Kotia ry:n järjestöpäällikkö.

Tradenomi HSO Miia Luukkainen, 25, on nimitetty koulutuskoordinaattoriksi. Luukkainen on aiemmin toiminut Kaupan liitossa ja Verkkoteollisuus ry:ssä assistenttina.

Kaupan liiton johtoryhmään kuuluvat 15.1.2016 lähtien toimitusjohtaja Juhani Pekkala, Anna Lavikkala (työmarkkinat), Katriina Jaakkola (hallinto), Jaana Kurjenoja (tutkimus ja kansantalous), Tuula Loikkanen (erikoiskauppa), Kari Luoto (päivittäistavarakauppa), Kristina Metso (kaupalliset toiminnot) ja Pia Pere-Vanhanen (viestintä).

Edunvalvontayhteistyössä mukana olevat kaupan toimialajärjestöt jatkavat itsenäisinä liittoina ja vastaavat oman toimialansa edunvalvonnasta.