Järvikylän kartanosta Vuoden Työnantaja

Maaseudun Työnantajaliitto on valinnut ensimmäistä kertaa Vuoden Työnantajan. Valinta kohdistui Järvikylän kartano/Famifarm Oy:hyn, joka tuottaa salaatteja ja yrttejä Joroisissa.

– Valinta on osa MTA:n 70-juhlavuoden tapahtumia. Tulevaisuudessa vastaava valinta on tarkoitus toteuttaa vuosittain liiton jäsenkunnan keskuudessa, toteaa MTA:n toimitusjohtaja Veli-Matti Rekola.

– Järvikylässä henkilöstöasiat on vuosien mittaan hoidettu mallikkaasti, sen olemme myös täällä työnantajaliiton toimistossa huomanneet, lisää Rekola.

Vuoden Työnantajaa valitessaan MTA:n hallitus halusi painottaa määrällisen työllistämisen ohella erityisesti laadukasta työnantajatoimintaa.

Järvikylässä yhdistyvät nykyaikainen perheyritys ja suvussa yli 300 vuotta toimineen maatilan perinteet. Kuten perheyrityksissä usein, sisarukset Albert Grotenfelt ja Caroline Grotenfelt-Fyhr ovat aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa.

Albertin ja Carolinen isä, Karl Grotenfelt, perusti Famifarm Oy:n 1987, jolloin myös ensimmäiset ruukkusalaatit lähtivät myymälöihin. Famifarm on ollut mukana rakentamassa Suomen ruukkusalaatti- ja yrttimarkkinaa Järvikylä-tuotemerkillään. Järvikylä-tuotemerkki nousi Suomen 20. arvostetuimman elintarvikebrändin joukkoon Taloustutkimuksen ja Markkinointi ja Mainonta -lehden tutkimuksessa.

Caroline Grotenfelt-Fyhr vastaa Famifarmin tuotteiden markkinoinnista.
Caroline Grotenfelt-Fyhr vastaa Famifarmin tuotteiden markkinoinnista.

Kimmo Hovi jatkaa puheenjohtajana

MTA:n syyskokous 14.12. valitsi puheenjohtajaksi vuodelle 2016 yksimielisesti talousneuvos Kimmo Hovin Orimattilasta. Hän jatkaa siten pitkäaikaista uraansa liiton puheenjohtajana. Syyskokouksessa juhlistettiin myös Kimmo Hovin talousneuvos-nimitystä.

Hallituksen jäseniksi ensi vuodelle valittiin Niels Borup Lapinjärveltä, Pasi Hakkarainen Luumäeltä, Mikko Jaakkola Forssasta, Marjatta Nummela Tampereelta, Lars-Erik Nyman Pietarsaaresta, Antti Paala Ulvilasta, Hannu Pitkänen Kankaanpäästä ja Cecilia Rosenlew Hattulasta.

MTA:n syyskokouksessa palkittiin kymmenen liiton hallinnossa pitkään toiminutta työnantajaa Keskuskauppakamarin myöntämillä kultaisilla elämäntyömerkeillä.

– – –

Lue ”Järvikylä yhdisti yrtit taiteeseen” -juttu Puutarha-Sanomat -lehden numerosta 7/2015 tästä linkistä.