Maalaisherkkuja maailmanmestarilta

Tämän päivän  (5.8.2015) Helsingin Sanomissa oli laaja artikkeli suoramyyntiä harjoittavista maatiloista. Esimerkkitilana oli Antti ja Anne Mikkolan tila Lopen Läyliäisissä. Perunaa kuokkimassa oli ”vanha isäntä” Heikki Mikkola.

Heikki Mikkola kertoi haaveenaan olleen aina maanviljely.
Heikki Mikkola kertoi haaveenaan olleen aina maanviljely.

Puutarha-Sanomat julkaisi numerossa 6/2009 jutun samaiselta tilalta otsakkeella ”Maalaisherkkuja maailmanmestarilta”, sillä olihan kyseessä motocrossin moninkertainen maailmanmestari Heikki Mikkola.

Hänen mukaansa menestyksellinen maanviljely ja suoramyynti vaativat yhtä tarkkaa keskittymistä ja suurta työtä kuin konsaan motocross.

Mikkolaa kutsuttiin motocrossin teräsmieheksi, sillä hän ajoi varsin pitkään ja menestyksellisesti. Maailmanmestaruuksia alle 500-kuutioisissa tuli 1974, 1977 ja 1978. Alle 250-kuutioisten mestaruuden hän saavutti vuonna 1976 ja hän oli ensimmäinen kahdessa luokassa maailmanmestaruuden voittanut ajaja. Lisäksi hän sai MM-tasolla viisi muuta palkintosijaa. Heikki Mikkola aloitti motocrossuransa jälkeen maanviljelijänä ostamallaan tilalla.

Jutussa kerrottiin, että Heikin poika Antti otti tilan vetovastuun vuonna 2005. Antti osoittautui moniosaajaksi.

– Harrastan myös stand-up -esiintymistä ja ensimmäisen kerran lavalle mennessäni jännitin, mitähän yleisölle sanoisi, jotta sen saisi hyvälle tuulelle. Esittäytyessäni kerroin olevani maanviljelijä, ja yleisö repesi ulvomaan, kertoi Antti.

Lue Puutarha-Sanomat nro 6/2009 tästä linkistä (hinta 5 €)
Lue Helsingin Sanomien artikkeli tästä linkistä.