Lisää rahaa EU:lta menekinedistämiseen

Venäjän asettamien maataloustuotteiden tuontikieltojen vuoksi EU:n komissio on päättänyt suunnata lisää rahaa EU-osarahoitteiseen tiedotukseen ja menekinedistämiseen. Komissio lisää vuoden 2015 budjettiin 30 miljoonaa euroa. Alkuperäinen budjetti oli 60 miljoonaa euroa.

Komissio kannustaa alan järjestöjä hyödyntämään niille nyt annettua mahdollisuutta menekinedistämiseen. Tarkoituksena on auttaa alan toimijoita löytämään tuotteilleen uusia markkinoita sekä unionin sisällä että ulkopuolella tiedotus- ja menekinedistämisvarojen kannustamana. Budjetissa oleva lisäys koskee mm. maitoa ja maitotuotteita, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, siemenöljyjä, hunajaa ja mehiläistuotteita sekä luomutuotteita.

Erillistä uutta hakua ei tulla järjestämään. Hakemukset tulee jättää parhaillaan käynnissä olevaan hakuun, joka päättyy jo 30.9.2014. Koska hakuaika päättyy jo syyskuun lopussa, toimeenpanijan kilpailutusta ennen ohjelmaehdotuksen jättämistä ei vaadita. EU-osarahoitteisten menekinedistämis- ja tiedotusohjelmien rahoituksessa EU:n osuus on 50 %, kansallinen osuus 20 % ja järjestön omarahoitusosuus 30 %.